0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
30 Dekagramów
kiełbasa
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
Bakłażan
20 Dekagramów
ingridient
makaron pióra Lubella
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę pokroić w plastry obsmażyć z obu stron, dodać cebulę pokrojoną w talarki i dusić przez około 10 min.
  2. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Podawać z przygotowanym sosem.
  3. Cukinię obrać i pokroić w kostkę.
  4. Pieczarki umyć, pokroić i obsmażyć na oleju.
  5. Bakłażana pokroić w plastry, posolić, po 10 minutach papierowym ręcznikiem zetrzeć sok z solą. Bakłażana grillujemy na patelni grillowej i dodajemy do reszty obsmażonych składników. Do całości dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i gotujemy chwilę.

Opis

Mój pomysł na sos do makaronu to pikantne leczo z kiełbasą, papryką i pomidorami.

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!