0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
30 Szczypt
kiełbasa
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
Bakłażan
20 Dekagramów
ingridient
makaron pióra Lubella
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę pokroić w plastry obsmażyć z obu stron, dodać cebulę pokrojoną w talarki i dusić przez około 10 min.
  2. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Podawać z przygotowanym sosem.
  3. Cukinię obrać i pokroić w kostkę.
  4. Pieczarki umyć, pokroić i obsmażyć na oleju.
  5. Bakłażana pokroić w plastry, posolić, po 10 minutach papierowym ręcznikiem zetrzeć sok z solą. Bakłażana grillujemy na patelni grillowej i dodajemy do reszty obsmażonych składników. Do całości dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i gotujemy chwilę.

Opis

Mój pomysł na sos do makaronu to pikantne leczo z kiełbasą, papryką i pomidorami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!