0

Składniki

3 Kilogramy
Papryka kolorowa
1 Kilogram
cukinia
1 Kilogram
cebula
1.5 Kilograma
pomidor
3 Sztuki
czosnek
4 Sztuki
Kiełbasa śląska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokrojoną cebulę podsmażamy. Dodajemy paprykę i cukinię pokrojoną w grubą kostkę. Dusimy aż papryka będzie miękka (cukinia powinna pozostać twardawa).
  2. Następnie dodajemy pomidory obrane ze skórki i również pokrojone w grubą kostkę. Na samym końcu dodajemy kiełbasę. Całość dusimy jeszcze ok 2 minut.

Opis

można zawekować na zimę

Podobne przepisy

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kuskus z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!