Leczo z kiełbasą śląską

m7

można zawekować na zimę
Wartości odżywcze na porcję
Energia
302
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
można zawekować na zimę
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
3 kg papryka kolorowa
1 kg cukinia
1 kg cebula
1.50 kg pomidor
3 szt. czosnek
4 szt. kiełbasa śląska
Przygotowanie
Pokrojoną cebulę podsmażamy. Dodajemy paprykę i cukinię pokrojoną w grubą kostkę. Dusimy aż papryka będzie miękka (cukinia powinna pozostać twardawa).
Następnie dodajemy pomidory obrane ze skórki i również pokrojone w grubą kostkę. Na samym końcu dodajemy kiełbasę. Całość dusimy jeszcze ok 2 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
302
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.