Leczo z kiełbasą śląską
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Leczo z kiełbasą śląską](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974513379.jpeg&w=3840&q=75)
można zawekować na zimę
0
0 / 0
można zawekować na zimę
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 kg papryka kolorowa
1 kg cukinia
1 kg cebula
1.50 kg pomidor
3 szt. czosnek
4 szt. kiełbasa śląska
Przygotowanie
1
Pokrojoną cebulę podsmażamy. Dodajemy paprykę i cukinię pokrojoną w grubą kostkę. Dusimy aż papryka będzie miękka (cukinia powinna pozostać twardawa).
2
Następnie dodajemy pomidory obrane ze skórki i również pokrojone w grubą kostkę. Na samym końcu dodajemy kiełbasę. Całość dusimy jeszcze ok 2 minut.