Leczo z cukinii

m7
Leczo z cukinii

Średnia 0 / 0

Oceń!

Po obiedzie nic nie zostanie na talerzu .

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 szczyp. cukier

4 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. majeranek

1 szt. cukinia

1 szt. papryka żółta

3 szt. czosnek

2 szt. cebula

2 szt. pomidor

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

25 dag. kiełbasa śląska

0.50 łyżecz. bazylia

0.50 łyżecz. oregano

Przygotowanie


Cebule obrać , pokroić w piórka .

Paprykę umyć , usunąć gniazda nasienne , pokroić w paski .

Wraz z cebulą podsmażyć na oleju .

Cukinię obrać , pomidory sparzyć , zdjąć z nich skórę , po czym obydwa składniki pokroić w kostkę .

Na patelnię z cebulą i papryką wrzucić pomidory i obrany , przeciśnięty przez praskę czosnek .

Dodać cukinię i pokrojoną w paski wędlinę .

Doprawić solą , pieprzem, majerankiem , cukrem , oregano oraz bazylią .

Dusić jeszcze 20 minut .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

266

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły