Leczo z cukinii

m7

Po obiedzie nic nie zostanie na talerzu .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
266
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Po obiedzie nic nie zostanie na talerzu .
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 szczyp. cukier
4 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. majeranek
1 szt. cukinia
1 szt. papryka żółta
3 szt. czosnek
2 szt. cebula
2 szt. pomidor
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
25 dag. kiełbasa śląska
0.50 łyżecz. bazylia
0.50 łyżecz. oregano
Przygotowanie
Cebule obrać , pokroić w piórka .
Paprykę umyć , usunąć gniazda nasienne , pokroić w paski .
Wraz z cebulą podsmażyć na oleju .
Cukinię obrać , pomidory sparzyć , zdjąć z nich skórę , po czym obydwa składniki pokroić w kostkę .
Na patelnię z cebulą i papryką wrzucić pomidory i obrany , przeciśnięty przez praskę czosnek .
Dodać cukinię i pokrojoną w paski wędlinę .
Doprawić solą , pieprzem, majerankiem , cukrem , oregano oraz bazylią .
Dusić jeszcze 20 minut .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
266
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.