Leczo z cukinią
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
562
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
680 g passata pomidorowa łowicz
300 g kiełbasa
300 g cukinia
200 g pieczarki
2 szt. cebula
1 szt. papryka żółta
1 pęcz. świeża bazylia
2 łyżka oliwa z oliwek
100 g masło
2 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
Kiełbasę pokrój drobno w kostkę i podsmaż przez 4 minuty wraz z pociętą w pióra cebulą w głębszym garnku
Do garnka dodaj pokrojoną w wąskie paski paprykę, cukinię w talarki, posiekany czosnek i pokrojone w ćwiartki pieczarki. Całość zalej Passatą pomidorową Łowicz i dodaj masło
Duś na małym ogniu 15 minut. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem
Podawaj na talerzu ze kiściami świeżej bazylii
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
562
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.