Leczo z cukinią

maspexdigital
Leczo z cukinią

0

0 / 0

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

680 g passata pomidorowa łowicz

300 g kiełbasa

300 g cukinia

200 g pieczarki

2 szt. cebula

1 szt. papryka żółta

1 pęcz. świeża bazylia

2 łyżka oliwa z oliwek

100 g masło

2 łyżecz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Kiełbasę pokrój drobno w kostkę i podsmaż przez 4 minuty wraz z pociętą w pióra cebulą w głębszym garnku

2

Do garnka dodaj pokrojoną w wąskie paski paprykę, cukinię w talarki, posiekany czosnek i pokrojone w ćwiartki pieczarki. Całość zalej Passatą pomidorową Łowicz i dodaj masło

3

Duś na małym ogniu 15 minut. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem

4

Podawaj na talerzu ze kiściami świeżej bazylii

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

562

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły