Leczo z cukinią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Leczo z cukinią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973618090.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
680 g passata pomidorowa łowicz
300 g kiełbasa
300 g cukinia
200 g pieczarki
2 szt. cebula
1 szt. papryka żółta
1 pęcz. świeża bazylia
2 łyżka oliwa z oliwek
100 g masło
2 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Kiełbasę pokrój drobno w kostkę i podsmaż przez 4 minuty wraz z pociętą w pióra cebulą w głębszym garnku
2
Do garnka dodaj pokrojoną w wąskie paski paprykę, cukinię w talarki, posiekany czosnek i pokrojone w ćwiartki pieczarki. Całość zalej Passatą pomidorową Łowicz i dodaj masło
3
Duś na małym ogniu 15 minut. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem
4
Podawaj na talerzu ze kiściami świeżej bazylii