0

Składniki

1.5 Kilograma
papryka (zielona,czerwona, żółta)
1 Kilogram
Pomidory
1 Kilogram
cebula
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
papryka słodka
1 Łyżeczka
papryka ostra
3 Łyżki
olej
30 Dekagramów
Wędzony boczek pokrojony w kostkę
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Papryke umuć, pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki.
  2. Na patelni podsmażyć cebulę z bekonem, następnie przełożyć do rondla.
  3. Dodać paprykę, pomidory, podlać szklanką wody. W trakcie duszenia dodać mieloną paprykę i sól. Dusić aż składniki będą miękkie.

Opis

Potrawa na każdą porę roku zawsze świetnie smakuje. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!