Leczo z boczkiem

m7
Leczo z boczkiem

0

0 / 0

Potrawa na każdą porę roku zawsze świetnie smakuje. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 kg papryka (zielona,czerwona, żółta)

1 kg pomidory

1 kg cebula

1 szczyp. sól

2 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. papryka ostra

3 łyżka olej

30 dag. wędzony boczek pokrojony w kostkę

Przygotowanie


1

Papryke umuć, pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki.

2

Na patelni podsmażyć cebulę z bekonem, następnie przełożyć do rondla.

3

Dodać paprykę, pomidory, podlać szklanką wody. W trakcie duszenia dodać mieloną paprykę i sól. Dusić aż składniki będą miękkie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

600

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły