Leczo z boczkiem
m7
Potrawa na każdą porę roku zawsze świetnie smakuje. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
600
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Potrawa na każdą porę roku zawsze świetnie smakuje. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg papryka (zielona,czerwona, żółta)
1 kg pomidory
1 kg cebula
1 szczyp. sól
2 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. papryka ostra
3 łyżka olej
30 dag. wędzony boczek pokrojony w kostkę
Przygotowanie
Papryke umuć, pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki.
Na patelni podsmażyć cebulę z bekonem, następnie przełożyć do rondla.
Dodać paprykę, pomidory, podlać szklanką wody. W trakcie duszenia dodać mieloną paprykę i sól. Dusić aż składniki będą miękkie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
600
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.