0

Składniki

1.5 Kilograma
papryka (zielona,czerwona, żółta)
1 Kilogram
Pomidory
1 Kilogram
cebula
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
papryka słodka
1 Łyżeczka
papryka ostra
3 Łyżki
olej
30 Dekagramów
Wędzony boczek pokrojony w kostkę
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Papryke umuć, pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki.
  2. Na patelni podsmażyć cebulę z bekonem, następnie przełożyć do rondla.
  3. Dodać paprykę, pomidory, podlać szklanką wody. W trakcie duszenia dodać mieloną paprykę i sól. Dusić aż składniki będą miękkie.

Opis

Potrawa na każdą porę roku zawsze świetnie smakuje. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!