0

Składniki

1.5 Kilograma
papryka (zielona,czerwona, żółta)
1 Kilogram
Pomidory
1 Kilogram
cebula
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
papryka słodka
1 Łyżeczka
papryka ostra
3 Łyżki
olej
30 Dekagramów
Wędzony boczek pokrojony w kostkę
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Papryke umuć, pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki.
  2. Na patelni podsmażyć cebulę z bekonem, następnie przełożyć do rondla.
  3. Dodać paprykę, pomidory, podlać szklanką wody. W trakcie duszenia dodać mieloną paprykę i sól. Dusić aż składniki będą miękkie.

Opis

Potrawa na każdą porę roku zawsze świetnie smakuje. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Golonka pieczona w kapuście

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Golonka pieczona w kapuście

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!