Leczo wegetariańskie

kontakt_1
Leczo wegetariańskie

0

0 / 0

Bezmięsne alternatywy znanych potraw cieszą się coraz większą popularnością. To leczo wegetariańskie potwierdza tę teorię. Jest po prostu pyszne, a do tego pożywne i sycące. Na talerzu zachwyca swoimi kolorami. Świetnie smakuje z pajdą dobrego chleba na zakwasie. Mniam!

16

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. marchew

1 pęcz. pietruszka

0.50 szt. seler

3 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

3 szt. papryka

1 pusz. pomidory krojone łowicz

0.50 l tymbark vega śródziemnomorski ogród

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 szt. patison

1 szt. cukinia mała

1 szt. listek laurowy

1 szcz. pieprz w ziarnach

1 łyżeczka papryka wędzona

1 łyżka papryka ostra

1 łyżka papryka słodka

Przygotowanie


1

Obrać wszystkie warzywa. Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Ziemniaki, selera, cebulę, papryki, patisona i cukinię pokroić w kostkę.

2

W dużym garnku podsmażamy warzywa od najtwardszych- marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, papryka, cebula, patison, cukinia.

3

Po kilku minutach do warzyw dodać pomidory z puszki oraz przyprawy- listek laurowy, 4 kulki pieprzu w ziarnach, papryki w proszku ( pół łyżeczki każdej z nich). Przykryć i dusić powoli ok 15 minut.

4

Po tym czasie dodać sok wielowarzywny TYymbark, koncentrat pomidorowy oraz wcisnąć czosnek. Dusić jeszcze kilka minut- aż zmiękną najtwardsze warzywa. Podawać posypane siekaną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły