Leczo wegetariańskie
kontakt_1
Bezmięsne alternatywy znanych potraw cieszą się coraz większą popularnością. To leczo wegetariańskie potwierdza tę teorię. Jest po prostu pyszne, a do tego pożywne i sycące. Na talerzu zachwyca swoimi kolorami. Świetnie smakuje z pajdą dobrego chleba na zakwasie. Mniam!
0
0 / 0
Bezmięsne alternatywy znanych potraw cieszą się coraz większą popularnością. To leczo wegetariańskie potwierdza tę teorię. Jest po prostu pyszne, a do tego pożywne i sycące. Na talerzu zachwyca swoimi kolorami. Świetnie smakuje z pajdą dobrego chleba na zakwasie. Mniam!
16
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szt. marchew
1 pęcz. pietruszka
0.50 szt. seler
3 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
3 szt. papryka
1 pusz. pomidory krojone łowicz
0.50 l tymbark vega śródziemnomorski ogród
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
0.50 szt. patison
1 szt. cukinia mała
1 szt. listek laurowy
1 szcz. pieprz w ziarnach
1 łyżeczka papryka wędzona
1 łyżka papryka ostra
1 łyżka papryka słodka
Przygotowanie
Obrać wszystkie warzywa. Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Ziemniaki, selera, cebulę, papryki, patisona i cukinię pokroić w kostkę.
W dużym garnku podsmażamy warzywa od najtwardszych- marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, papryka, cebula, patison, cukinia.
Po kilku minutach do warzyw dodać pomidory z puszki oraz przyprawy- listek laurowy, 4 kulki pieprzu w ziarnach, papryki w proszku ( pół łyżeczki każdej z nich). Przykryć i dusić powoli ok 15 minut.
Po tym czasie dodać sok wielowarzywny TYymbark, koncentrat pomidorowy oraz wcisnąć czosnek. Dusić jeszcze kilka minut- aż zmiękną najtwardsze warzywa. Podawać posypane siekaną natką pietruszki.