Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
papryka
5 Sztuk
pomidor
1 Sztuka
cukinia
2 Sztuki
papryka
3 Sztuki
pieczarki
1 Sztuka
cebula
2 Pęczki
Koncentrat pomidorowy Łowicz
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebule obieramy, kroimy w pół plasterki i wrzucamy na rozgrzany olej. Z papryk wycinamy gniazda nasienne i kroimy w słupki. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę. Grzyby czyścimy i kroimy w plastry. Następnie pokrojone warzywa wrzucamy do smażącej się cebuli.
  2. Dosypujemy paprykę, dolewamy 4 łyżki wody aby zabezpieczyć potrawę przed przywieraniem.
  3. W czajniku zagotowujemy wodę.
  4. Z pomidorów ściągamy szypułki, układamy w misce i zalewamy wrzącą wodą. Po 3 minutach odcedzamy i obieramy ze skórki. Kroimy pomidorki na ósemki i wrzucamy do reszty warzyw.
  5. Dodajemy koncentrat, sól, pieprz i cukier.
  6. Mieszamy i dusimy jakieś 20 minut.

Opis

Pyszne danie wegetariańskie na obiad bądź kolację.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!