0

Składniki

1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
papryka
5 Sztuk
pomidor
1 Sztuka
cukinia
2 Sztuki
papryka
3 Sztuki
pieczarki
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebule obieramy, kroimy w pół plasterki i wrzucamy na rozgrzany olej. Z papryk wycinamy gniazda nasienne i kroimy w słupki. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę. Grzyby czyścimy i kroimy w plastry. Następnie pokrojone warzywa wrzucamy do smażącej się cebuli.
  2. Dosypujemy paprykę, dolewamy 4 łyżki wody aby zabezpieczyć potrawę przed przywieraniem.
  3. W czajniku zagotowujemy wodę.
  4. Z pomidorów ściągamy szypułki, układamy w misce i zalewamy wrzącą wodą. Po 3 minutach odcedzamy i obieramy ze skórki. Kroimy pomidorki na ósemki i wrzucamy do reszty warzyw.
  5. Dodajemy koncentrat, sól, pieprz i cukier.
  6. Mieszamy i dusimy jakieś 20 minut.

Opis

Pyszne danie wegetariańskie na obiad bądź kolację.

Podobne przepisy

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kokardki wiosenne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki wiosenne

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Rurki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Rurki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!