Leczo wegańskie z cukinią i pieczarkami z ogórkami konserwowymi

formularz
Leczo wegańskie z cukinią i pieczarkami z ogórkami konserwowymi

0

5 / 1

Leczo to idealny pomysł na zdrowy i szybki obiad z dużą ilością warzyw, a z małą ilością kalorii. Sprawdzi się idealnie podane bez dodatków lub z pełnoziarnistym chlebem czy kaszą np. gryczaną lub jaglaną.

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 kost. tofu wędzone

3 łyżka sos sojowy

2 szt. cukinia

150 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 pusz. pomidory krojone łowicz

200 g pieczarki

2 szt. cebula

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 szt. sól

1 łyżeczka papryka słodka

1 szcz. pieprz czarny

Przygotowanie


1

Tofu kroimy w drobną kostkę. Następnie obtaczamy je w sosie sojowym i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Cebulę kroimy w kostkę. W garnku podgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i smażymy do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek i tofu. Krótko podsmażamy. Cukinię i ogórki kroimy w plastry, a pieczarki w kostkę. Wrzucamy warzywa do garnka. Doprawiamy solą, papryką słodką i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory krojone. Całość gotujemy ok. 15 minut.

2

Cebulę kroimy w kostkę. W garnku podgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i smażymy do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek i tofu. Krótko podsmażamy.

3

Cukinię i ogórki kroimy w plastry, a pieczarki w kostkę. Wrzucamy warzywa do garnka. Doprawiamy solą, papryką słodką i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory krojone.

4

Całość gotujemy ok. 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły