Leczo warzywne

eluchap
Leczo warzywne

1

0 / 0

Warzywa zdrowie i uroda

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szt. cukinia

2 szt. papryka czerwona

2 szt. papryka żółta

2 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

2 szt. pomidor

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka sól, pieprz

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie dusimy ją na rozgrzanym oleju.

2

Zieloną cukinie obieramy i kroimy w kostkę.

3

Wrzucamy do garnka i podlewamy wodą.

4

Dodajemy podsmażoną cebulę.

5

Gdy cukinia będzie półtwarda to wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę.

6

Całość dusimy aż papryka i cukinia będzie miękka.

7

Na koniec dodajemy pokrojone pomidory (bez skórki).

8

Dalej dusimy.

9

Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły