Leczo warzywne

eluchap

Warzywa zdrowie i uroda
Wartości odżywcze na porcję
Energia
207
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Warzywa zdrowie i uroda
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szt. cukinia
2 szt. papryka czerwona
2 szt. papryka żółta
2 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
2 szt. pomidor
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka sól, pieprz
4 łyżka olej
Przygotowanie
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie dusimy ją na rozgrzanym oleju.
Zieloną cukinie obieramy i kroimy w kostkę.
Wrzucamy do garnka i podlewamy wodą.
Dodajemy podsmażoną cebulę.
Gdy cukinia będzie półtwarda to wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę.
Całość dusimy aż papryka i cukinia będzie miękka.
Na koniec dodajemy pokrojone pomidory (bez skórki).
Dalej dusimy.
Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy.