Leczo warzywne
eluchap
Warzywa zdrowie i uroda
1
0 / 0
Warzywa zdrowie i uroda
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szt. cukinia
2 szt. papryka czerwona
2 szt. papryka żółta
2 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
2 szt. pomidor
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka sól, pieprz
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie dusimy ją na rozgrzanym oleju.
2
Zieloną cukinie obieramy i kroimy w kostkę.
3
Wrzucamy do garnka i podlewamy wodą.
4
Dodajemy podsmażoną cebulę.
5
Gdy cukinia będzie półtwarda to wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę.
6
Całość dusimy aż papryka i cukinia będzie miękka.
7
Na koniec dodajemy pokrojone pomidory (bez skórki).
8
Dalej dusimy.
9
Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy.