0

Składniki

1 Kilogram
papryka czerwona
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
2 Sztuki
cebula biała
2 Sztuki
Papryczka ostra chili
0.5 Kilograma
pieczarki
0.5 Kilograma
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Papryke kroimy w cienkie paski cebule również wszystko w rzucamy do garnka pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do papryki. Wszystko zalewamy delikatnie woda i gotujemy na wolnym ogniu. Do smaku dajemy soli i pieprzu ja równiez dodaje suszone papryczki chili, pod koniec gotowania dodaje pokrojona kiełbase w małe kawałki. Całośc mieszam i gotuje jeszcze około 15 minut. Jeśli mamy za mało wody dolewamy i czekamy az sie zagotuje, w miedzy czasie rozklepujemy mąke z woda i dodajemy do naszego leczo aby zagęscić sos zagotowujemy i gotowe :)
  2. Smacznego

Opis

szybkie i nie drogie danie

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!