Leczo paprykowe

m7
Leczo paprykowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

szybkie i nie drogie danie

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg papryka czerwona

3 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

2 szt. cebula biała

2 szt. papryczka ostra chili

0.50 kg pieczarki

0.50 kg kiełbasa

Przygotowanie


Papryke kroimy w cienkie paski cebule również wszystko w rzucamy do garnka pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do papryki. Wszystko zalewamy delikatnie woda i gotujemy na wolnym ogniu. Do smaku dajemy soli i pieprzu ja równiez dodaje suszone papryczki chili, pod koniec gotowania dodaje pokrojona kiełbase w małe kawałki. Całośc mieszam i gotuje jeszcze około 15 minut. Jeśli mamy za mało wody dolewamy i czekamy az sie zagotuje, w miedzy czasie rozklepujemy mąke z woda i dodajemy do naszego leczo aby zagęscić sos zagotowujemy i gotowe :)

Smacznego

Wartości odżywcze na porcję


Energia

258

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły