Leczo paprykowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Leczo paprykowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975454647.jpeg&w=3840&q=75)
szybkie i nie drogie danie
0
0 / 0
szybkie i nie drogie danie
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg papryka czerwona
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
2 szt. cebula biała
2 szt. papryczka ostra chili
0.50 kg pieczarki
0.50 kg kiełbasa
Przygotowanie
Papryke kroimy w cienkie paski cebule również wszystko w rzucamy do garnka pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do papryki. Wszystko zalewamy delikatnie woda i gotujemy na wolnym ogniu. Do smaku dajemy soli i pieprzu ja równiez dodaje suszone papryczki chili, pod koniec gotowania dodaje pokrojona kiełbase w małe kawałki. Całośc mieszam i gotuje jeszcze około 15 minut. Jeśli mamy za mało wody dolewamy i czekamy az sie zagotuje, w miedzy czasie rozklepujemy mąke z woda i dodajemy do naszego leczo aby zagęscić sos zagotowujemy i gotowe :)
Smacznego