Leczo do słoików

m7
Leczo do słoików

0

0 / 0

na zimę

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 kg cukinia

1.50 kg papryka czerwona

0.50 kg papryka żółta

1.50 kg pomidor

1 kg cebula

Przygotowanie


1

Cukinię obieramy, kroimy w kostkę, pomidory obieramy ze skórki - kroimy w kostkę, paprykę obieramy ze skórki- kroimy w paski. Cebule kroimy w piórka - podsmażamy na oleju. Wszystko wkładamy do dużego garnka, podlewamy wodą do wysokości warzyw i gotujemy do miękkości. następnie gorące leczo wkładamy do słoików i pasteryzujemy około 15 minut.

2

W zimę wyjmujemy słoiki, dokładamy kiełbaskę lub mięso doprawiamy do smaku koncentratem i przyprawami - leczo gotowe.

3

Sposób na obranie pomidorów: pomidory nacinamy na 4, zalewamy wrzątkiem, po 5-10 minutach zdejmujemy skórkę.

4

Sposób na obranie papryki: paprykę oczyszczamy, wkładamy do garnka, gotujemy około 10 minut, następnie kilka razy zalewamy zimną wodą, obieramy ze skórki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

196

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły