0

Składniki

3 Kilogramy
pomidor
1 Kilogram
papryka czerwona
1 Szczypta
sól, pieprz
3 Sztuki
cebula
1 Sztuka
cukinia
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, podsmażyć na oleju. Paprykę pokroić w kawałki, pomidory obrać ze skórki i razem z papryką dodać do cebuli. Dusić 5 min. dodać cukinię obraną i pokrojoną w dużą kostkę, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem według uznania Wszystko razem dusić dotąd aż cukinia będzie lekko miękka. Nakładać do słoików i pasteryzować 20 min.

Opis

Wystarczy do leczo dodać zioła, ulubione przyprawy czy kiełbaskę, aby stworzyć pyszną potrawę:)

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!