Leczo do słoika na zimę
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Leczo do słoika na zimę](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8431-1702058051242.jpeg&w=3840&q=75)
Wystarczy do leczo dodać zioła, ulubione przyprawy czy kiełbaskę, aby stworzyć pyszną potrawę:)
0
0 / 0
Wystarczy do leczo dodać zioła, ulubione przyprawy czy kiełbaskę, aby stworzyć pyszną potrawę:)
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 kg pomidor
1 kg papryka czerwona
1 szczyp. sól, pieprz
3 szt. cebula
1 szt. cukinia
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Cebulę pokroić w grubszą kostkę, podsmażyć na oleju. Paprykę pokroić w kawałki, pomidory obrać ze skórki i razem z papryką dodać do cebuli. Dusić 5 min. dodać cukinię obraną i pokrojoną w dużą kostkę, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem według uznania Wszystko razem dusić dotąd aż cukinia będzie lekko miękka. Nakładać do słoików i pasteryzować 20 min.