Leczo do słoika na zimę
m7
Wystarczy do leczo dodać zioła, ulubione przyprawy czy kiełbaskę, aby stworzyć pyszną potrawę:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wystarczy do leczo dodać zioła, ulubione przyprawy czy kiełbaskę, aby stworzyć pyszną potrawę:)
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 kg pomidor
1 kg papryka czerwona
1 szczyp. sól, pieprz
3 szt. cebula
1 szt. cukinia
2 łyżka olej
Przygotowanie
Cebulę pokroić w grubszą kostkę, podsmażyć na oleju. Paprykę pokroić w kawałki, pomidory obrać ze skórki i razem z papryką dodać do cebuli. Dusić 5 min. dodać cukinię obraną i pokrojoną w dużą kostkę, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem według uznania Wszystko razem dusić dotąd aż cukinia będzie lekko miękka. Nakładać do słoików i pasteryzować 20 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.