Leczo bez dodatków
m7
wyjątkowe danie na obiad, śniadanie jak i kolację
Wartości odżywcze na porcję
Energia
252
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
wyjątkowe danie na obiad, śniadanie jak i kolację
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
2 kg cukinia
1 kg papryka czerwona
1 kg cebula
1 kg pomidor
1 łyżka cukier
6 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
80 dag. kiełbasa
Przygotowanie
Cukinię obieramy, kroimy w kostkę. Zalewamy wodą poniżej tak by nie pokryła do końca cukinii.
Paprykę oczyszczamy, z pomidorów wycinamy miejsca po ogonku i nacinamy je lekko na 4, paprykę i pomidory wrzucamy do wrzątku, po 3-5 minutach gotowania wyjmujemy pomidory i zdejmujemy z nich skórkę. paprykę gotujemy ok 7-10 minut,
Następnie zalewamy ją zimna wodą i także zdejmujemy skórkę. Cebulę pokrojona w piórka podsmażamy na oleju ( 2 łyżki oleju) do zrumienienia, dodajemy do cebuli paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory pokrojone na kawałki i podsmażamy całość do odparowania wody.
Następnie zalewamy ją zimna wodą i także zdejmujemy skórkę. Cebulę pokrojona w piórka podsmażamy na oleju ( 2 łyżki oleju) do zrumienienia, dodajemy do cebuli paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory pokrojone na kawałki i podsmażamy całość do odparowania wody.
NAstępnie zawartość patelni przekładamy do cukinii. Kiełbasę podsmażamy na patelni i także dodajemy do garnka. całość gotujemy ok 40-50 min do rozgotowania się warzyw. Doprawiamy cukrem, koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i ostrą papryką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
252
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.