0

Składniki

2 Kilogramy
cukinia
1 Kilogram
papryka czerwona
1 Kilogram
cebula
1 Kilogram
pomidor
1 Łyżka
cukier
6 Łyżek
koncentrat pomidorowy
80 Dekagramów
kiełbasa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę. Zalewamy wodą poniżej tak by nie pokryła do końca cukinii.
  2. Paprykę oczyszczamy, z pomidorów wycinamy miejsca po ogonku i nacinamy je lekko na 4, paprykę i pomidory wrzucamy do wrzątku, po 3-5 minutach gotowania wyjmujemy pomidory i zdejmujemy z nich skórkę. paprykę gotujemy ok 7-10 minut, następnie zalewamy ją zimna wodą i także zdejmujemy skórkę. Cebulę pokrojona w piórka podsmażamy na oleju ( 2 łyżki oleju) do zrumienienia, dodajemy do cebuli paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory pokrojone na kawałki i podsmażamy całość do odparowania wody, następnie zawartość patelni przekładamy do cukinii. Kiełbasę podsmażamy na patelni i także dodajemy do garnka. całość gotujemy ok 40-50 min do rozgotowania się warzyw. Doprawiamy cukrem, koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i ostrą papryką.

Opis

wyjątkowe danie na obiad, śniadanie jak i kolację

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!