Leczo bez dodatków

m7
Leczo bez dodatków

0

0 / 0

wyjątkowe danie na obiad, śniadanie jak i kolację

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 kg cukinia

1 kg papryka czerwona

1 kg cebula

1 kg pomidor

1 łyżka cukier

6 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

80 dag. kiełbasa

Przygotowanie


1

Cukinię obieramy, kroimy w kostkę. Zalewamy wodą poniżej tak by nie pokryła do końca cukinii.

2

Paprykę oczyszczamy, z pomidorów wycinamy miejsca po ogonku i nacinamy je lekko na 4, paprykę i pomidory wrzucamy do wrzątku, po 3-5 minutach gotowania wyjmujemy pomidory i zdejmujemy z nich skórkę. paprykę gotujemy ok 7-10 minut,

3

Następnie zalewamy ją zimna wodą i także zdejmujemy skórkę. Cebulę pokrojona w piórka podsmażamy na oleju ( 2 łyżki oleju) do zrumienienia, dodajemy do cebuli paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory pokrojone na kawałki i podsmażamy całość do odparowania wody.

4

Następnie zalewamy ją zimna wodą i także zdejmujemy skórkę. Cebulę pokrojona w piórka podsmażamy na oleju ( 2 łyżki oleju) do zrumienienia, dodajemy do cebuli paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory pokrojone na kawałki i podsmażamy całość do odparowania wody.

5

NAstępnie zawartość patelni przekładamy do cukinii. Kiełbasę podsmażamy na patelni i także dodajemy do garnka. całość gotujemy ok 40-50 min do rozgotowania się warzyw. Doprawiamy cukrem, koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i ostrą papryką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

252

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły