Leczo abra-kadabra

monika.szyndler1
Leczo abra-kadabra

Średnia 0 / 0

Oceń!

Leczo abra-kadabra to świetny pomysł na przemycenie do jadłospisu warzyw. Można go jeść samodzielnie, ale jest też świetnym zastępstwem sosu do spaghetti podawany razem z makaronem.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szt. cebula

1 szt. cukinia

1 szt. bakłażan

1 szt. papryka czerwona

4 szt. pomidor

1 szt. puszka kukurydzy

20 dag. pieczarki

1 łyżka przyprawa typu vegeta

50 dag. makaron penne lubella pełne ziarno

Przygotowanie


Wszystkie warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Z cukinii i bakłażana wydrążamy środki. Kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy do miękkości na patelni.

Dodajemy do warzyw kukurydze i jeszcze podsmażamy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, mielona papryką.

Gotujemy makaron penne. Przygotowany wcześniej sos wykładamy na makaron. Posypujemy startym parmezanem. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

408

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły