Leczo abra-kadabra
monika.szyndler1
Leczo abra-kadabra to świetny pomysł na przemycenie do jadłospisu warzyw. Można go jeść samodzielnie, ale jest też świetnym zastępstwem sosu do spaghetti podawany razem z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Leczo abra-kadabra to świetny pomysł na przemycenie do jadłospisu warzyw. Można go jeść samodzielnie, ale jest też świetnym zastępstwem sosu do spaghetti podawany razem z makaronem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. cukinia
1 szt. bakłażan
1 szt. papryka czerwona
4 szt. pomidor
1 szt. puszka kukurydzy
20 dag. pieczarki
1 łyżka przyprawa typu vegeta
50 dag. makaron penne lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Z cukinii i bakłażana wydrążamy środki. Kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy do miękkości na patelni.
Dodajemy do warzyw kukurydze i jeszcze podsmażamy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, mielona papryką.
Gotujemy makaron penne. Przygotowany wcześniej sos wykładamy na makaron. Posypujemy startym parmezanem. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.