Leczo abra-kadabra

monika.szyndler1
Leczo abra-kadabra

0

0 / 0

Leczo abra-kadabra to świetny pomysł na przemycenie do jadłospisu warzyw. Można go jeść samodzielnie, ale jest też świetnym zastępstwem sosu do spaghetti podawany razem z makaronem.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szt. cebula

1 szt. cukinia

1 szt. bakłażan

1 szt. papryka czerwona

4 szt. pomidor

1 szt. puszka kukurydzy

20 dag. pieczarki

1 łyżka przyprawa typu vegeta

50 dag. makaron penne lubella pełne ziarno

Przygotowanie


1

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Z cukinii i bakłażana wydrążamy środki. Kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy do miękkości na patelni.

2

Dodajemy do warzyw kukurydze i jeszcze podsmażamy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, mielona papryką.

3

Gotujemy makaron penne. Przygotowany wcześniej sos wykładamy na makaron. Posypujemy startym parmezanem. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

408

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły