Leczo abra-kadabra
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
monika.szyndler1
![Leczo abra-kadabra](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832649.jpeg&w=3840&q=75)
Leczo abra-kadabra to świetny pomysł na przemycenie do jadłospisu warzyw. Można go jeść samodzielnie, ale jest też świetnym zastępstwem sosu do spaghetti podawany razem z makaronem.
0
0 / 0
Leczo abra-kadabra to świetny pomysł na przemycenie do jadłospisu warzyw. Można go jeść samodzielnie, ale jest też świetnym zastępstwem sosu do spaghetti podawany razem z makaronem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. cukinia
1 szt. bakłażan
1 szt. papryka czerwona
4 szt. pomidor
1 szt. puszka kukurydzy
20 dag. pieczarki
1 łyżka przyprawa typu vegeta
50 dag. makaron penne lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Z cukinii i bakłażana wydrążamy środki. Kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy do miękkości na patelni.
Dodajemy do warzyw kukurydze i jeszcze podsmażamy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, mielona papryką.
Gotujemy makaron penne. Przygotowany wcześniej sos wykładamy na makaron. Posypujemy startym parmezanem. Smacznego!