Leczo abra-kadabra
monika.szyndler1
Leczo abra-kadabra to świetny pomysł na przemycenie do jadłospisu warzyw. Można go jeść samodzielnie, ale jest też świetnym zastępstwem sosu do spaghetti podawany razem z makaronem.
0
0 / 0
Leczo abra-kadabra to świetny pomysł na przemycenie do jadłospisu warzyw. Można go jeść samodzielnie, ale jest też świetnym zastępstwem sosu do spaghetti podawany razem z makaronem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. cukinia
1 szt. bakłażan
1 szt. papryka czerwona
4 szt. pomidor
1 szt. puszka kukurydzy
20 dek. pieczarki
1 łyżka przyprawa typu vegeta
50 dek. makaron penne lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Z cukinii i bakłażana wydrążamy środki. Kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy do miękkości na patelni.
Dodajemy do warzyw kukurydze i jeszcze podsmażamy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, mielona papryką.
Gotujemy makaron penne. Przygotowany wcześniej sos wykładamy na makaron. Posypujemy startym parmezanem. Smacznego!