Leczo
bartek
Smaczne, letnie danie na szybki obiad. Warzywa dusimy krótko, aby były lekko twarde i na wpół chrupiące. Leczo przed podaniem możemy posypać świeżą natką.
0
0 / 0
Smaczne, letnie danie na szybki obiad. Warzywa dusimy krótko, aby były lekko twarde i na wpół chrupiące. Leczo przed podaniem możemy posypać świeżą natką.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. mielona papryka
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cukinia młoda
5 szt. pomidor
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
10 dek. kiełbasa domowa
10 dek. szynka wiejska
20 dek. pieczarki
Przygotowanie
Na patelni podsmażam kiełbasę i szynkę pokrojoną w kostkę.
Jak już wędlina puści tłuszcz, to dodaję pokrojone w kostkę pomidory.
Następnie dodaję cebulę pokrojoną w kostkę, młodą cukinię pokrojoną w półtalarki, pieczarki przekrojone na pół, pokrojoną w kostkę paprykę i duszę, aż do miękkości warzyw.
Na koniec dodaję łyżkę koncentratu.
Doprawiam solą i pieprzem.