Leczo

bartek
Leczo

0

0 / 0

Smaczne, letnie danie na szybki obiad. Warzywa dusimy krótko, aby były lekko twarde i na wpół chrupiące. Leczo przed podaniem możemy posypać świeżą natką.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. mielona papryka

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cukinia młoda

5 szt. pomidor

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

10 dag. kiełbasa domowa

10 dag. szynka wiejska

20 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Na patelni podsmażam kiełbasę i szynkę pokrojoną w kostkę.

2

Jak już wędlina puści tłuszcz, to dodaję pokrojone w kostkę pomidory.

3

Następnie dodaję cebulę pokrojoną w kostkę, młodą cukinię pokrojoną w półtalarki, pieczarki przekrojone na pół, pokrojoną w kostkę paprykę i duszę, aż do miękkości warzyw.

4

Na koniec dodaję łyżkę koncentratu.

5

Doprawiam solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

132

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły