Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
Mielona papryka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Cukinia młoda
5 Sztuk
pomidor
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy
10 Dekagramów
Kiełbasa domowa
10 Dekagramów
Szynka wiejska
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelni podsmażam kiełbasę i szynkę pokrojoną w kostkę.
  2. Jak już wędlina puści tłuszcz, to dodaję pokrojone w kostkę pomidory.
  3. Następnie dodaję cebulę pokrojoną w kostkę, młodą cukinię pokrojoną w półtalarki, pieczarki przekrojone na pół, pokrojoną w kostkę paprykę i duszę, aż do miękkości warzyw.
  4. Na koniec dodaję łyżkę koncentratu.
  5. Doprawiam solą i pieprzem.

Opis

Smaczne, letnie danie na szybki obiad. Warzywa dusimy krótko, aby były lekko twarde i na wpół chrupiące. Leczo przed podaniem możemy posypać świeżą natką.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!