Leczo
bartek
Smaczne, letnie danie na szybki obiad. Warzywa dusimy krótko, aby były lekko twarde i na wpół chrupiące. Leczo przed podaniem możemy posypać świeżą natką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
132
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne, letnie danie na szybki obiad. Warzywa dusimy krótko, aby były lekko twarde i na wpół chrupiące. Leczo przed podaniem możemy posypać świeżą natką.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. mielona papryka
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cukinia młoda
5 szt. pomidor
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
10 dag. kiełbasa domowa
10 dag. szynka wiejska
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Na patelni podsmażam kiełbasę i szynkę pokrojoną w kostkę.
Jak już wędlina puści tłuszcz, to dodaję pokrojone w kostkę pomidory.
Następnie dodaję cebulę pokrojoną w kostkę, młodą cukinię pokrojoną w półtalarki, pieczarki przekrojone na pół, pokrojoną w kostkę paprykę i duszę, aż do miękkości warzyw.
Na koniec dodaję łyżkę koncentratu.
Doprawiam solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
132
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.