0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
Mielona papryka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Cukinia młoda
5 Sztuk
pomidor
1 Łyżka
10 Dekagramów
Kiełbasa domowa
10 Dekagramów
Szynka wiejska
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni podsmażam kiełbasę i szynkę pokrojoną w kostkę.
  2. Jak już wędlina puści tłuszcz, to dodaję pokrojone w kostkę pomidory.
  3. Następnie dodaję cebulę pokrojoną w kostkę, młodą cukinię pokrojoną w półtalarki, pieczarki przekrojone na pół, pokrojoną w kostkę paprykę i duszę, aż do miękkości warzyw.
  4. Na koniec dodaję łyżkę koncentratu.
  5. Doprawiam solą i pieprzem.

Opis

Smaczne, letnie danie na szybki obiad. Warzywa dusimy krótko, aby były lekko twarde i na wpół chrupiące. Leczo przed podaniem możemy posypać świeżą natką.

Podobne przepisy

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!