Leczo
m7
leczo
Wartości odżywcze na porcję
Energia
217
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
leczo
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
2 szczyp. tymianek
3 szt. cebula
3 szt. papryka kolorowa
3 szt. czosnek
1 szt. cukinia
1 szt. pomidory krojone łowicz
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Cebule obrać i pokroić w kostkę, a następnie zeszklić na rozgrzanej w garnku oliwie.
Papryki umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w dużą kostkę, po czym dodać do cebuli.
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i dodać do garnka, gdy papryka zmięknie.
Gotować ok. 15 min, doprawić i dodać posiekany czosnek.
Dusić, aż warzywa puszczą sok i zmiękną.
Pod koniec dodać pomidory. Wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
217
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.