Leczo

m7
Leczo

1

0 / 0

leczo

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. tymianek

3 szt. cebula

3 szt. papryka kolorowa

3 szt. czosnek

1 szt. cukinia

1 szt. pomidory krojone łowicz

3 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Cebule obrać i pokroić w kostkę, a następnie zeszklić na rozgrzanej w garnku oliwie.

2

Papryki umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w dużą kostkę, po czym dodać do cebuli.

3

Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i dodać do garnka, gdy papryka zmięknie.

4

Gotować ok. 15 min, doprawić i dodać posiekany czosnek.

5

Dusić, aż warzywa puszczą sok i zmiękną.

6

Pod koniec dodać pomidory. Wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

217

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły