Leczo

m7
Leczo

1

0 / 0

Pyszne danie obiadowe.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 olej

3 szczyp. sól, pieprz

3 szt. cebula

5 szt. pomidor

5 szt. papryka

1.50 łyżka przyprawa

40 dag. kiełbasa

Przygotowanie


1

Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w dużą kostkę.

2

Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę.

3

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w plastry.

4

Paprykę dusimy w małej ilości oleju.

5

W osobnym naczyniu dusimy pomidory.

6

Kiełbasę podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę i chwilę smażymy.

7

Gdy papryka będzie miękka, dodajemy pomidory, a następnie kiełbasę z cebulą.

8

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

9

Przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do leczo.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

883

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

77

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły