Leczo
m7
Pyszne danie obiadowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
883
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
77
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne danie obiadowe.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 olej
3 szczyp. sól, pieprz
3 szt. cebula
5 szt. pomidor
5 szt. papryka
1.50 łyżka przyprawa
40 dag. kiełbasa
Przygotowanie
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w dużą kostkę.
Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
Paprykę dusimy w małej ilości oleju.
W osobnym naczyniu dusimy pomidory.
Kiełbasę podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę i chwilę smażymy.
Gdy papryka będzie miękka, dodajemy pomidory, a następnie kiełbasę z cebulą.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do leczo.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
883
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
77
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.