Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
cukinia
0.25 Łyżeczki
Papryka mielona
4 Sztuki
papryka czerwona
2 Sztuki
papryka żółta
4 Sztuki
cebula
6 Sztuk
pomidor
4 Łyżki
olej
50 Dekagramów
kiełbasa
0.5 Łyżeczki
Papryka mielona
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Paprykę pokroić w paski, cebule w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie (taką około 60-80 dag) zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę - podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by lewie pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut. Pod koniec przyprawić fixem leczo (wersja szybka) lub samemu (3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem).

Opis

danie na obiad, kolacje czy śniadanie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!