0

Składniki

1 Kilogram
cukinia
0.25 Łyżeczki
Papryka mielona
4 Sztuki
papryka czerwona
2 Sztuki
papryka żółta
4 Sztuki
cebula
6 Sztuk
pomidor
4 Łyżki
olej
50 Dekagramów
kiełbasa
0.5 Łyżeczki
Papryka mielona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę pokroić w paski, cebule w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie (taką około 60-80 dag) zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę - podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by lewie pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut. Pod koniec przyprawić fixem leczo (wersja szybka) lub samemu (3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem).

Opis

danie na obiad, kolacje czy śniadanie

Podobne przepisy

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kuskus z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Paella

Łatwy Do 1 godz
Paella

Szaszłyki IV

Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!