0

Składniki

1 Kilogram
cukinia
0.25 Łyżeczki
Papryka mielona
4 Sztuki
papryka czerwona
2 Sztuki
papryka żółta
4 Sztuki
cebula
6 Sztuk
pomidor
4 Łyżki
olej
50 Dekagramów
kiełbasa
0.5 Łyżeczki
Papryka mielona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę pokroić w paski, cebule w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie (taką około 60-80 dag) zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę - podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by lewie pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut. Pod koniec przyprawić fixem leczo (wersja szybka) lub samemu (3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem).

Opis

danie na obiad, kolacje czy śniadanie

Podobne przepisy

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Kuskus z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Paella

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paella

Burgery fit z buraka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Burgery fit z buraka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!