Leczo
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Leczo](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4762-1702057782732.jpeg&w=3840&q=75)
danie na obiad, kolacje czy śniadanie
0
0 / 0
danie na obiad, kolacje czy śniadanie
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg cukinia
0.25 łyżecz. papryka słodka
4 szt. papryka czerwona
2 szt. papryka żółta
4 szt. cebula
6 szt. pomidor
4 łyżka olej
50 dag. kiełbasa
0.50 łyżecz. papryka słodka
Przygotowanie
Paprykę pokroić w paski, cebule w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie (taką około 60-80 dag) zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę - podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by lewie pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut. Pod koniec przyprawić fixem leczo (wersja szybka) lub samemu (3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem).