Leczo

m7
Leczo

0

0 / 0

danie na obiad, kolacje czy śniadanie

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg cukinia

0.25 łyżeczka papryka słodka

4 szt. papryka czerwona

2 szt. papryka żółta

4 szt. cebula

6 szt. pomidor

4 łyżka olej

50 dek. kiełbasa

0.50 łyżeczka papryka słodka

Przygotowanie


1

Paprykę pokroić w paski, cebule w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie (taką około 60-80 dag) zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę - podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by lewie pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut. Pod koniec przyprawić fixem leczo (wersja szybka) lub samemu (3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły