Leczo
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Leczo](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973472676.jpeg&w=3840&q=75)
leczo z działkowych warzyw - sezonowa potrawa
0
0 / 0
leczo z działkowych warzyw - sezonowa potrawa
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
500 g papryka czerwona
500 g papryka żółta
300 g pieczarki
1 szkl. woda
4 szt. kiełbasa śląska
2 szt. cebula
4 szt. pomidor
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 łyżka olej
Przygotowanie
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
Podlać wodą.
Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.