Leczo

m7
Leczo

0

0 / 0

leczo z działkowych warzyw - sezonowa potrawa

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 g papryka czerwona

500 g papryka żółta

300 g pieczarki

1 szkl. woda

4 szt. kiełbasa śląska

2 szt. cebula

4 szt. pomidor

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.

2

Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.

3

Kiełbasę pokroić w plasterki.

4

Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.

5

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.

6

Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.

7

Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.

8

Podlać wodą.

9

Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.

10

Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.

11

Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.

12

Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły