0

Składniki

500 Gramów
papryka czerwona
500 Gramów
papryka żółta
300 Gramów
pieczarki
1 Szklanka
woda
4 Sztuki
Kiełbasa śląska
2 Sztuki
cebula
4 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
  2. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
  3. Kiełbasę pokroić w plasterki.
  4. Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
  5. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
  6. Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
  7. Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
  8. Podlać wodą.
  9. Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
  10. Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
  11. Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
  12. Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.

Opis

leczo z działkowych warzyw - sezonowa potrawa

Podobne przepisy

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Paella

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paella

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!