0

Składniki

500 Gramów
papryka czerwona
500 Gramów
papryka żółta
300 Gramów
pieczarki
1 Szklanka
woda
4 Sztuki
Kiełbasa śląska
2 Sztuki
cebula
4 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
  2. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
  3. Kiełbasę pokroić w plasterki.
  4. Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
  5. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
  6. Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
  7. Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
  8. Podlać wodą.
  9. Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
  10. Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
  11. Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
  12. Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.

Opis

leczo z działkowych warzyw - sezonowa potrawa

Podobne przepisy

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Paella

Łatwy Do 1 godz
Paella

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Szaszłyki IV

Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!