Leczo
m7
leczo z działkowych warzyw - sezonowa potrawa
0
0 / 0
leczo z działkowych warzyw - sezonowa potrawa
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
500 g papryka czerwona
500 g papryka żółta
300 g pieczarki
1 szkl. woda
4 szt. kiełbasa śląska
2 szt. cebula
4 szt. pomidor
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 łyżka olej
Przygotowanie
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
Podlać wodą.
Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.