Leczo

m7
Leczo

Średnia 0 / 0

Oceń!

leczo z działkowych warzyw - sezonowa potrawa

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 g papryka czerwona

500 g papryka żółta

300 g pieczarki

1 szkl. woda

4 szt. kiełbasa śląska

2 szt. cebula

4 szt. pomidor

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

4 łyżka olej

Przygotowanie


Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.

Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.

Kiełbasę pokroić w plasterki.

Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.

Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.

Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.

Podlać wodą.

Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.

Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.

Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.

Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

311

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły