Leczo
m7
Najlepsze na zimne dni, gdy trzeba się porządnie rozgrzać! Bigos jest już passe! Teraz na topie jest leczo! Mniam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
443
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Najlepsze na zimne dni, gdy trzeba się porządnie rozgrzać! Bigos jest już passe! Teraz na topie jest leczo! Mniam!
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. ostra papryka
1 łyżecz. tabasco
3 szt. kiełbasa
5 szt. papryka
2 szt. cebula
6 szt. pomidor
Przygotowanie
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki i wrzucić do garnka do duszenia. Kiedy już się rozpadną, dodać pokrojoną w plastry paprykę i umażone na złoto paski cebuli. Posolić, wrzucić kostkę rosołową do smaku i dusić aż papryka będzie miękka. Wtedy dołożyć pokrojoną w plastry i podsmażoną kiełbaskę. Wszystko doprawić na ostro według uznania i podawać z pieczywem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
443
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.