Leczo

m7
Leczo

0

0 / 0

Najlepsze na zimne dni, gdy trzeba się porządnie rozgrzać! Bigos jest już passe! Teraz na topie jest leczo! Mniam!

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. ostra papryka

1 łyżecz. tabasco

3 szt. kiełbasa

5 szt. papryka

2 szt. cebula

6 szt. pomidor

Przygotowanie


1

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki i wrzucić do garnka do duszenia. Kiedy już się rozpadną, dodać pokrojoną w plastry paprykę i umażone na złoto paski cebuli. Posolić, wrzucić kostkę rosołową do smaku i dusić aż papryka będzie miękka. Wtedy dołożyć pokrojoną w plastry i podsmażoną kiełbaskę. Wszystko doprawić na ostro według uznania i podawać z pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

443

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły