Leczo
m7
Najlepsze na zimne dni, gdy trzeba się porządnie rozgrzać! Bigos jest już passe! Teraz na topie jest leczo! Mniam!
0
0 / 0
Najlepsze na zimne dni, gdy trzeba się porządnie rozgrzać! Bigos jest już passe! Teraz na topie jest leczo! Mniam!
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. ostra papryka
1 łyżecz. tabasco
3 szt. kiełbasa
5 szt. papryka
2 szt. cebula
6 szt. pomidor
Przygotowanie
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki i wrzucić do garnka do duszenia. Kiedy już się rozpadną, dodać pokrojoną w plastry paprykę i umażone na złoto paski cebuli. Posolić, wrzucić kostkę rosołową do smaku i dusić aż papryka będzie miękka. Wtedy dołożyć pokrojoną w plastry i podsmażoną kiełbaskę. Wszystko doprawić na ostro według uznania i podawać z pieczywem.