Leczo

m7
Leczo

1

0 / 0

Leczo z kiełbaską i cukinią. Węgierski smak w polskiej kuchni.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

450 sos pomidorowy łowicz

1 szcz. sól

1 szcz. papryka ostra

1 szcz. papryka słodka

100 g boczek

0.50 szt. cukinia

1 szt. cebula

3 szt. papryka miks

1 szt. kiełbasa

Przygotowanie


1

W rozgrzanym garnku wytopić boczek. W razie potrzeby dodać tłuszcz.

2

Na tłuszczu zeszklić pokrojoną w plastry cebulę.

3

Do garnka dorzucić pokrojoną w spore kawałki paprykę i dusić przez 3 minuty mieszając od czasu do czasu.

4

Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i kiełbasę, oraz zalać sosem pomidorowym. Przyprawić papryką ostrą, słodką i solą do smaku.

5

Dusić aż papryka i cukinia będą miękkie, a potrawa przejdzie smakiem kiełbaski (około 20 minut).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły