1

Składniki

450 Mililitrów
Sos pomidorowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
papryka słodka
100 Gramów
boczek
0.5 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
Papryka miks
1 Sztuka
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W rozgrzanym garnku wytopić boczek. W razie potrzeby dodać tłuszcz.
  2. Na tłuszczu zeszklić pokrojoną w plastry cebulę.
  3. Do garnka dorzucić pokrojoną w spore kawałki paprykę i dusić przez 3 minuty mieszając od czasu do czasu.
  4. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i kiełbasę, oraz zalać sosem pomidorowym. Przyprawić papryką ostrą, słodką i solą do smaku.
  5. Dusić aż papryka i cukinia będą miękkie, a potrawa przejdzie smakiem kiełbaski (około 20 minut).

Opis

Leczo z kiełbaską i cukinią. Węgierski smak w polskiej kuchni.

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Łazanki z cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!