Leczo
m7
Leczo z kiełbaską i cukinią. Węgierski smak w polskiej kuchni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
347
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Leczo z kiełbaską i cukinią. Węgierski smak w polskiej kuchni.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
450 sos pomidorowy łowicz
1 szczyp. sól
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. papryka słodka
100 g boczek
0.50 szt. cukinia
1 szt. cebula
3 szt. papryka miks
1 szt. kiełbasa
Przygotowanie
W rozgrzanym garnku wytopić boczek. W razie potrzeby dodać tłuszcz.
Na tłuszczu zeszklić pokrojoną w plastry cebulę.
Do garnka dorzucić pokrojoną w spore kawałki paprykę i dusić przez 3 minuty mieszając od czasu do czasu.
Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i kiełbasę, oraz zalać sosem pomidorowym. Przyprawić papryką ostrą, słodką i solą do smaku.
Dusić aż papryka i cukinia będą miękkie, a potrawa przejdzie smakiem kiełbaski (około 20 minut).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
347
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.