1

Składniki

450 Mililitrów
Sos pomidorowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
papryka słodka
100 Gramów
boczek
0.5 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
Papryka miks
1 Sztuka
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W rozgrzanym garnku wytopić boczek. W razie potrzeby dodać tłuszcz.
  2. Na tłuszczu zeszklić pokrojoną w plastry cebulę.
  3. Do garnka dorzucić pokrojoną w spore kawałki paprykę i dusić przez 3 minuty mieszając od czasu do czasu.
  4. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i kiełbasę, oraz zalać sosem pomidorowym. Przyprawić papryką ostrą, słodką i solą do smaku.
  5. Dusić aż papryka i cukinia będą miękkie, a potrawa przejdzie smakiem kiełbaski (około 20 minut).

Opis

Leczo z kiełbaską i cukinią. Węgierski smak w polskiej kuchni.

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!