1

Składniki

450 Mililitrów
Sos pomidorowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
papryka słodka
100 Gramów
boczek
0.5 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
Papryka miks
1 Sztuka
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W rozgrzanym garnku wytopić boczek. W razie potrzeby dodać tłuszcz.
  2. Na tłuszczu zeszklić pokrojoną w plastry cebulę.
  3. Do garnka dorzucić pokrojoną w spore kawałki paprykę i dusić przez 3 minuty mieszając od czasu do czasu.
  4. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i kiełbasę, oraz zalać sosem pomidorowym. Przyprawić papryką ostrą, słodką i solą do smaku.
  5. Dusić aż papryka i cukinia będą miękkie, a potrawa przejdzie smakiem kiełbaski (około 20 minut).

Opis

Leczo z kiełbaską i cukinią. Węgierski smak w polskiej kuchni.

Podobne przepisy

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min.

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz.

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min.

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!