LeczLOVE
PatrycjaPiekalska
Wartości odżywcze na porcję
Energia
628
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg pierś kurczaka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka zielona
3 szt. cebula
6 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
2 szt. pomidory całe bez skóry łowicz
1 opak. makaron świderki lubella
1 łyżecz. wegeta
3 szt. ogórki kiszone krakus
0.50 kostka margaryna zwykła
8 szt. pieczarki
Przygotowanie
1. Pokroić wszystkie składniki w kostkę-ja wolę w robniutką, ponieważ szybciej się usmaży.
2. Rozgrzewamy patelnie maksymalnie. Najpierw wrzucamy pierś, czekamy aż się trochę zarumieni. 3.Do piersi dorzucamy resztę składników-pieczarki, ogórki, cebula,papryka.
4. Co jakiś czas mieszamy, możemy podlewać wodą. 5.Kiedy wszystko zmięknie dodajemy pomidory w puszce. 6.Na koniec dodaję keczup i łyżeczkę wegety.
7. Gotujemy makaron świderki, a do ugotowanego dodajemy gotowy sos
Wartości odżywcze na porcję
Energia
628
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.