Łazankowe trendy
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1247
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
172
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella łazanki
200 g polędwica wieprzowa
1 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
50 ocet jabłkowy
150 g masło
2 łyżka olej rzepakowy
1.50 l bulion warzywny krakus
0.50 pęcz. koperek
2 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
3 łyżka cukier
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
Przygotowanie
Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie… W garnku roztop masło, podsmaż na nim posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną kapustę, wlej bulion i ocet, wsyp cukier. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś pod przykryciem 35 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem, wrzuć połowę posiekanego koperku.
To już prawie meta! Polędwiczkę wieprzową dopraw solą i pieprzem, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju przez 5 minut, dodaj ją do kapusty. Makaron połącz z sosem i udekoruj koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! UWAGA! Pamiętaj, by koperek dodać do kapusty na samym końcu. Długo gotowany straci aromat i kolor.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1247
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
172
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.