Łazankowe trendy

lubella
Łazankowe trendy

0

0 / 0

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella łazanki

200 g polędwica wieprzowa

1 szt. kapusta biała

1 szt. cebula

50 ocet jabłkowy

150 g masło

2 łyżka olej rzepakowy

1.50 l bulion warzywny krakus

0.50 pęcz. koperek

2 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

3 łyżka cukier

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

W międzyczasie… W garnku roztop masło, podsmaż na nim posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną kapustę, wlej bulion i ocet, wsyp cukier. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś pod przykryciem 35 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem, wrzuć połowę posiekanego koperku.

3

To już prawie meta! Polędwiczkę wieprzową dopraw solą i pieprzem, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju przez 5 minut, dodaj ją do kapusty. Makaron połącz z sosem i udekoruj koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! UWAGA! Pamiętaj, by koperek dodać do kapusty na samym końcu. Długo gotowany straci aromat i kolor.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły