Łazankowe trendy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Łazankowe trendy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974392682.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella łazanki
200 g polędwica wieprzowa
1 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
50 ocet jabłkowy
150 g masło
2 łyżka olej rzepakowy
1.50 l bulion warzywny krakus
0.50 pęcz. koperek
2 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
3 łyżka cukier
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
Przygotowanie
Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie… W garnku roztop masło, podsmaż na nim posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną kapustę, wlej bulion i ocet, wsyp cukier. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś pod przykryciem 35 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem, wrzuć połowę posiekanego koperku.
To już prawie meta! Polędwiczkę wieprzową dopraw solą i pieprzem, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju przez 5 minut, dodaj ją do kapusty. Makaron połącz z sosem i udekoruj koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! UWAGA! Pamiętaj, by koperek dodać do kapusty na samym końcu. Długo gotowany straci aromat i kolor.