0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella łazanki
200 Gramów
Polędwica wieprzowa
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
cebula
50 Mililitrów
Ocet jabłkowy
150 Gramów
masło
2 Łyżki
Olej rzepakowy
1.5 Litra
ingridient
bulion warzywny Krakus
2 Ząbki
czosnek
0.5 Pęczka
koperek
2 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
3 Łyżki
cukier
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… W garnku roztop masło, podsmaż na nim posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną kapustę, wlej bulion i ocet, wsyp cukier. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś pod przykryciem 35 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem, wrzuć połowę posiekanego koperku.
  3. To już prawie meta! Polędwiczkę wieprzową dopraw solą i pieprzem, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju przez 5 minut, dodaj ją do kapusty. Makaron połącz z sosem i udekoruj koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! UWAGA! Pamiętaj, by koperek dodać do kapusty na samym końcu. Długo gotowany straci aromat i kolor.

Podobne przepisy

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Polędwiczka z kolankami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Polędwiczka z kolankami

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!