0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella łazanki
200 Gramów
Polędwica wieprzowa
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
cebula
50 Mililitrów
Ocet jabłkowy
150 Gramów
masło
2 Łyżki
Olej rzepakowy
1.5 Litra
ingridient
bulion warzywny Krakus
2 Ząbek
czosnek
0.5 Pęczka
koperek
2 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
3 Łyżki
cukier
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… W garnku roztop masło, podsmaż na nim posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną kapustę, wlej bulion i ocet, wsyp cukier. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś pod przykryciem 35 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem, wrzuć połowę posiekanego koperku.
  3. To już prawie meta! Polędwiczkę wieprzową dopraw solą i pieprzem, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju przez 5 minut, dodaj ją do kapusty. Makaron połącz z sosem i udekoruj koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! UWAGA! Pamiętaj, by koperek dodać do kapusty na samym końcu. Długo gotowany straci aromat i kolor.

Podobne przepisy

Łazankowe trendy

Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Polędwiczka z kolankami

Łatwy Do 15 min
Polędwiczka z kolankami

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Łatwy Do 1 godz
Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!