1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella łazanki
100 Gramów
boczek wędzony
2 Sztuki
por
1 Sztuka
cebula
50 Gramów
masło
50 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżka
Ocet jabłkowy
0.5 Pęczka
koperek
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Siekamy drobno czosnek i koperek, cebulę i pora kroimy w talarki.
  3. Boczek kroimy w kostkę.
  4. Na patelni roztapiamy masło, smażymy posiekany czosnek, boczek, cebulę i pora. Dusimy przez 5 minut.
  5. Dolewamy ocet jabłkowy i dusimy kolejne 5 minut.
  6. Powoli dolewamy śmietanę i podgrzewamy sos przez 2 minuty. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  7. Makaron łączymy z sosem na patelni.
  8. Gotowe danie posypujemy posiekanym koperkiem.

Podobne przepisy

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Polędwiczka z kolankami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Polędwiczka z kolankami

Lasagne na szybko

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Łazanki z kapustą i grzybami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!