Łazankowe trendy

lubella
Łazankowe trendy

2

3.5 / 2

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella łazanki

100 g boczek wędzony

2 szt. por

1 szt. cebula

50 g masło

50 śmietana 18%

1 łyżka ocet jabłkowy

0.50 pęcz. koperek

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Siekamy drobno czosnek i koperek, cebulę i pora kroimy w talarki.

3

Boczek kroimy w kostkę.

4

Na patelni roztapiamy masło, smażymy posiekany czosnek, boczek, cebulę i pora. Dusimy przez 5 minut.

5

Dolewamy ocet jabłkowy i dusimy kolejne 5 minut.

6

Powoli dolewamy śmietanę i podgrzewamy sos przez 2 minuty. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

7

Makaron łączymy z sosem na patelni.

8

Gotowe danie posypujemy posiekanym koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły