Łazankowe trendy

lubella
Łazankowe trendy

Średnia 3.5 / 2

Oceń!

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella łazanki

100 g boczek wędzony

2 szt. por

1 szt. cebula

50 g masło

50 śmietana 18%

1 łyżka ocet jabłkowy

0.50 pęcz. koperek

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 1

Siekamy drobno czosnek i koperek, cebulę i pora kroimy w talarki.

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę.

Krok 3

Na patelni roztapiamy masło, smażymy posiekany czosnek, boczek, cebulę i pora. Dusimy przez 5 minut.

Krok 4

Dolewamy ocet jabłkowy i dusimy kolejne 5 minut.

Krok 5

Powoli dolewamy śmietanę i podgrzewamy sos przez 2 minuty. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 6

Makaron łączymy z sosem na patelni.

Krok 7

Gotowe danie posypujemy posiekanym koperkiem.

Krok 8

Wartości odżywcze na porcję


Energia

580

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

77

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły