0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
50 Gramów
szpinak
100 Gramów
Makaronu łazanki
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
ząbek czosnku
0.5 Sztuki
Papryczka chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łazanki ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Na oliwę z oliwek wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię, gdy się delikatnie zeszkli, dodać liście szpinaku, posiekany czosnek, drobno pokrojoną papryczkę chilli, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Dorzucić makaron i wymieszać.
  3. Skropić na talerzu oliwą z oliwek.

Opis

Łazanki inaczej, niż zwykle.

Podobne przepisy

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz.

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min.

Świdry Lubella Pełne Ziarno z cieciorką i szpinakiem

Łatwy Do 40 min.

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz.

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łatwy Ponad 3 godz.

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Łatwy Do 40 min.

Lazania z cukinią

Łatwy Do 1,5 godz.

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!