0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
50 Gramów
szpinak
100 Gramów
Makaronu łazanki
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
ząbek czosnku
0.5 Sztuki
Papryczka chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łazanki ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Na oliwę z oliwek wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię, gdy się delikatnie zeszkli, dodać liście szpinaku, posiekany czosnek, drobno pokrojoną papryczkę chilli, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Dorzucić makaron i wymieszać.
  3. Skropić na talerzu oliwą z oliwek.

Opis

Łazanki inaczej, niż zwykle.

Podobne przepisy

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Świdry Lubella Pełne Ziarno z cieciorką i szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry Lubella Pełne Ziarno z cieciorką i szpinakiem

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w ...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w sosie serowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!