Łazanki ze szpinakiem i cukinią

m7
Łazanki ze szpinakiem i cukinią

Średnia 4 / 1

Oceń!

Łazanki inaczej, niż zwykle.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

50 g szpinak

100 g makaronu łazanki

1 szt. cukinia

1 szt. ząbek czosnku

0.50 szt. papryczka chili

Przygotowanie


Łazanki ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Na oliwę z oliwek wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię, gdy się delikatnie zeszkli, dodać liście szpinaku, posiekany czosnek, drobno pokrojoną papryczkę chilli, oprószyć solą i pieprzem.

Dorzucić makaron i wymieszać.

Skropić na talerzu oliwą z oliwek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

93

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły