0

Składniki

20 Sztuk
Makaronu łazanki
2 Sztuki
marchew
20 Sztuk
pieczarki
2 Sztuki
cebula
10 Sztuk
Groszek zielony cukrowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
kukurydza konserwowa
2 Łyżki
olej
0.5 Sztuki
kapusta biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
  2. kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, cebule pokroić w cienkie plasterki, pieczarki i marchewkę umyć, oczyścić, pokroić w plasterki.
  3. na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć. Dodać sól i pieprz.
  4. w garnku ugotować w wodzie marchewkę. Dodać ją do pieczarek, wymieszać. Kapustę udusić w garnku, w małej ilości wody (ok. 20 min.), doprawić solą i pieprzem, dodać kukurydzę i groszek cukrowy.
  5. wszystkie warzywa wymieszać z łazankami.

Opis

Zamiast kiszonej tu w wersji z młodą kapustą i warzywami, są bardzo proste w przygotowaniu i sycące.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!