Łazanki z warzywami

elka87
Łazanki z warzywami

0

0 / 0

Zamiast kiszonej tu w wersji z młodą kapustą i warzywami, są bardzo proste w przygotowaniu i sycące.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

20 szt. makaronu łazanki

2 szt. marchew

20 szt. pieczarki

2 szt. cebula

10 szt. groszek zielony cukrowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżka masło

2 łyżka kukurydza konserwowa

2 łyżka olej

0.50 szt. kapusta biała

Przygotowanie


1

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.

2

kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, cebule pokroić w cienkie plasterki, pieczarki i marchewkę umyć, oczyścić, pokroić w plasterki.

3

na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć. Dodać sól i pieprz.

4

w garnku ugotować w wodzie marchewkę. Dodać ją do pieczarek, wymieszać. Kapustę udusić w garnku, w małej ilości wody (ok. 20 min.), doprawić solą i pieprzem, dodać kukurydzę i groszek cukrowy.

5

wszystkie warzywa wymieszać z łazankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

349

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły