Łazanki z warzywami
elka87
Zamiast kiszonej tu w wersji z młodą kapustą i warzywami, są bardzo proste w przygotowaniu i sycące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
349
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zamiast kiszonej tu w wersji z młodą kapustą i warzywami, są bardzo proste w przygotowaniu i sycące.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
20 szt. makaronu łazanki
2 szt. marchew
20 szt. pieczarki
2 szt. cebula
10 szt. groszek zielony cukrowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżka masło
2 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka olej
0.50 szt. kapusta biała
Przygotowanie
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, cebule pokroić w cienkie plasterki, pieczarki i marchewkę umyć, oczyścić, pokroić w plasterki.
na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć. Dodać sól i pieprz.
w garnku ugotować w wodzie marchewkę. Dodać ją do pieczarek, wymieszać. Kapustę udusić w garnku, w małej ilości wody (ok. 20 min.), doprawić solą i pieprzem, dodać kukurydzę i groszek cukrowy.
wszystkie warzywa wymieszać z łazankami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
349
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.