Łazanki z makiem

gossia15
Łazanki z makiem

0

0 / 0

Łazanki z makiem to zdecydowanie moje ulubione wigilijne danie. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zapraszam do spróbowania! Jeżeli po świętach zostanie Wam dużo jedzenia to można zapakować je w pojemniki, napisać na nich datę przygotowania i zanieść do najbliższej jadłodzielnii. Jeżeli w Twojej miejscowości nie ma takiej możliwości nadmiar jedzenia można zamrozić i za jakiś czas zjeść ze smakiem.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

500 g makaron łazanki lubella

205 g mak

5 łyżka miód

100 g masło

Przygotowanie


1

Mak sparzyć i zmielić dwukrotnie.

2

Rozpuścić masło i przesmażyć na nim bakalie.

3

Następnie dodać mak i miód (opcjonalnie dosłodzić cukrem).

4

Dodać ugotowany makaron wymieszać i gotowe. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły