Łazanki z kapustę i grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Łazanki z kapustę i grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975210592.jpeg&w=3840&q=75)
Kto nie lubi makaronu? Odpowiednio przygotowany sprawdza się na każdą okazję. Dodaj grzyby, kapustę i przyprawy, aby wkrótce cieszyć się doskonałym daniem.
0
0 / 0
Kto nie lubi makaronu? Odpowiednio przygotowany sprawdza się na każdą okazję. Dodaj grzyby, kapustę i przyprawy, aby wkrótce cieszyć się doskonałym daniem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella łazanki
8 szt. grzyby suszone
400 g kapusta kiszona
1 szt. cebula
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. kminek
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Grzyby namaczamy na noc w niewielkiej ilości wody.
Pokrojoną cebulę zeszklić i dodać opłukaną i poszatkowaną kapustę.
Przyprawiamy do smaku. Grzyby gotujemy przez około 15 minut a następnie dodajemy do kapusty i smażymy przez kolejne 15 minut.
Makaron gotujemy na pół miękko i łączymy z kapustą.