Łazanki z kapustę i grzybami
lubella
Kto nie lubi makaronu? Odpowiednio przygotowany sprawdza się na każdą okazję. Dodaj grzyby, kapustę i przyprawy, aby wkrótce cieszyć się doskonałym daniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kto nie lubi makaronu? Odpowiednio przygotowany sprawdza się na każdą okazję. Dodaj grzyby, kapustę i przyprawy, aby wkrótce cieszyć się doskonałym daniem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella łazanki
8 szt. grzyby suszone
400 g kapusta kiszona
1 szt. cebula
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. kminek
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Grzyby namaczamy na noc w niewielkiej ilości wody.
Pokrojoną cebulę zeszklić i dodać opłukaną i poszatkowaną kapustę.
Przyprawiamy do smaku. Grzyby gotujemy przez około 15 minut a następnie dodajemy do kapusty i smażymy przez kolejne 15 minut.
Makaron gotujemy na pół miękko i łączymy z kapustą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.