Łazanki z kapustę i grzybami

lubella
Łazanki z kapustę i grzybami

0

0 / 0

Kto nie lubi makaronu? Odpowiednio przygotowany sprawdza się na każdą okazję. Dodaj grzyby, kapustę i przyprawy, aby wkrótce cieszyć się doskonałym daniem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella łazanki

8 szt. grzyby suszone

400 g kapusta kiszona

1 szt. cebula

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. kminek

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Grzyby namaczamy na noc w niewielkiej ilości wody.

2

Pokrojoną cebulę zeszklić i dodać opłukaną i poszatkowaną kapustę.

3

Przyprawiamy do smaku. Grzyby gotujemy przez około 15 minut a następnie dodajemy do kapusty i smażymy przez kolejne 15 minut.

4

Makaron gotujemy na pół miękko i łączymy z kapustą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły