0

Składniki

250 Gramów
ingridient
makaron łazanki Lubella
500 Gramów
kapusta kiszona
100 Mililitrów
Wrzątek
20 Gramów
grzyby suszone
1 Sztuka
Marchewka
2 Sztuki
ingridient
Ogórki kiszone Krakus
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
Masło klarowane
1 Łyżka
suszona włoszczyzna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby zalać około 150 ml wrzątku i odstawić na 30 minut.
  2. Na maśle klarowanym zeszklić cebulę, przełożyć do dużego garnka i dodać przepłukaną kapustę kiszoną oraz namoczone grzyby (wraz z wodą) i zagotować.
  3. Marchewkę zetrzeć i razem z suszoną włoszczyzną dodać do kapusty, gotować do momentu, aż kapusta zmięknie.
  4. W międzyczasie ugotować al dente łazanki i wymieszać z kapustą wraz z pokrojonymi w kostkę ogórkami kiszonymi. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Opis

Mamy świetną recepturę na łazanki z kapustą, grzybami i ogórkami! Koniecznie wypróbuj!

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Łazanki z kapustą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustą i grzybami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Zupa krem ziemniaczany z boczkiem i ogórkami kiszonymi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa krem ziemniaczany z boczkiem i ogórkami kiszonymi

Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!