Łazanki z kapustą, grzybami i ogórkami

formularz
Łazanki z kapustą, grzybami i ogórkami

1

0 / 0

Łazanki to niezwykłe proste i tanie danie, które jest pożywne i smaczne. Będzie idealną propozycją, jeśli nie masz za dużo w lodówce, a chcesz zaspokoić swój głód z pomocą makaronu okraszonego kapustą i grzybami!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g makaron łazanki lubella

500 g kapusta kiszona

100 wrzątek

20 g grzyby suszone

1 szt. marchewka

2 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula

2 łyżka masło klarowane

1 łyżka suszona włoszczyzna

Przygotowanie


1

Grzyby zalać około 150 ml wrzątku i odstawić na 30 minut.

2

Na maśle klarowanym zeszklić cebulę, przełożyć do dużego garnka i dodać przepłukaną kapustę kiszoną oraz namoczone grzyby (wraz z wodą) i zagotować.

3

Marchewkę zetrzeć i razem z suszoną włoszczyzną dodać do kapusty, gotować do momentu, aż kapusta zmięknie.

4

W międzyczasie ugotować al dente łazanki i wymieszać z kapustą wraz z pokrojonymi w kostkę ogórkami kiszonymi. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

313

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

58

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły