Łazanki z kapustą, grzybami i ogórkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Łazanki z kapustą, grzybami i ogórkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973886418.jpeg&w=3840&q=75)
Łazanki to niezwykłe proste i tanie danie, które jest pożywne i smaczne. Będzie idealną propozycją, jeśli nie masz za dużo w lodówce, a chcesz zaspokoić swój głód z pomocą makaronu okraszonego kapustą i grzybami!
1
0 / 0
Łazanki to niezwykłe proste i tanie danie, które jest pożywne i smaczne. Będzie idealną propozycją, jeśli nie masz za dużo w lodówce, a chcesz zaspokoić swój głód z pomocą makaronu okraszonego kapustą i grzybami!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g makaron łazanki lubella
500 g kapusta kiszona
100 wrzątek
20 g grzyby suszone
1 szt. marchewka
2 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. cebula
2 łyżka masło klarowane
1 łyżka suszona włoszczyzna
Przygotowanie
Grzyby zalać około 150 ml wrzątku i odstawić na 30 minut.
Na maśle klarowanym zeszklić cebulę, przełożyć do dużego garnka i dodać przepłukaną kapustę kiszoną oraz namoczone grzyby (wraz z wodą) i zagotować.
Marchewkę zetrzeć i razem z suszoną włoszczyzną dodać do kapusty, gotować do momentu, aż kapusta zmięknie.
W międzyczasie ugotować al dente łazanki i wymieszać z kapustą wraz z pokrojonymi w kostkę ogórkami kiszonymi. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.