Łazanki z kapustą

kontakt_1
Łazanki z kapustą

0

5 / 1

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g kapusta kiszona

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

250 koncentrat bulionu warzywnego krakus

200 g makaron łazanki lubella

80 g suszone borowiki

2 łyżka czosnek niedźwiedzi

1 szczyp. sól, pieprz

1 opak. tymbark jabłko brzoskwinia

Przygotowanie


1

Łazanki gotujemy w osolonej wodzie al dente.

2

Cebulę i czosnek siekamy na małe kawałeczki i podsmażamy na łyżce oliwy.

3

Dodajemy opłukaną i posiekaną kapustę, dusimy do miękkości, dodając bulion.

4

Namoczone wcześniej grzyby w ciepłej wodzie, kroimy w paski i wlewamy wraz z powstałą zalewą z grzybów.

5

Doprawiamy solą i pieprzem oraz dwoma łyżkami czosnku niedźwiedziego.

6

Dusimy do miękkości kapusty. Dodajemy makaron i smażymy jeszcze 5 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

314

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły