Łazanki z kapustą
kontakt_1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
314
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g kapusta kiszona
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
250 koncentrat bulionu warzywnego krakus
200 g makaron łazanki lubella
80 g suszone borowiki
2 łyżka czosnek niedźwiedzi
1 szczyp. sól, pieprz
1 opak. tymbark jabłko brzoskwinia
Przygotowanie
Łazanki gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Cebulę i czosnek siekamy na małe kawałeczki i podsmażamy na łyżce oliwy.
Dodajemy opłukaną i posiekaną kapustę, dusimy do miękkości, dodając bulion.
Namoczone wcześniej grzyby w ciepłej wodzie, kroimy w paski i wlewamy wraz z powstałą zalewą z grzybów.
Doprawiamy solą i pieprzem oraz dwoma łyżkami czosnku niedźwiedziego.
Dusimy do miękkości kapusty. Dodajemy makaron i smażymy jeszcze 5 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
314
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.