Łazanki z kapustą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Łazanki z kapustą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10061-1702058176615.jpeg&w=3840&q=75)
0
5 / 1
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g kapusta kiszona
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
250 koncentrat bulionu warzywnego krakus
200 g makaron łazanki lubella
80 g suszone borowiki
2 łyżka czosnek niedźwiedzi
1 szczyp. sól, pieprz
1 opak. tymbark jabłko brzoskwinia
Przygotowanie
1
Łazanki gotujemy w osolonej wodzie al dente.
2
Cebulę i czosnek siekamy na małe kawałeczki i podsmażamy na łyżce oliwy.
3
Dodajemy opłukaną i posiekaną kapustę, dusimy do miękkości, dodając bulion.
4
Namoczone wcześniej grzyby w ciepłej wodzie, kroimy w paski i wlewamy wraz z powstałą zalewą z grzybów.
5
Doprawiamy solą i pieprzem oraz dwoma łyżkami czosnku niedźwiedziego.
6
Dusimy do miękkości kapusty. Dodajemy makaron i smażymy jeszcze 5 minut.