Łazanki z kapustą

m7
Łazanki z kapustą

2

0 / 0

Nie masz pomysłu co dziś zrobić na obiad? Zrób łazanki z kapustą kiszoną. Łatwe danie do zrobienia i pyszne.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg kiszona kapusta

0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. jaja l

10 dag. smalec

Przygotowanie


1

Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić na 20 minut. Następnie odcisnąć sok.

2

Stopić smalec z dodatkiem cukru, aż będzie brązowy. Dodać kapustę i mieszając dusić, aż będzie miękka i brązowa. Trochę doprawić pieprzem.

3

Z mąki, jajek, szczypty soli z dodatkiem wody zagnieść ciasto, jak na makaron.

4

Rozwałkować bardzo cienko, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie.

5

Odcedzone łazanki dodać do kapusty, dokładnie wymieszać i podawać na gorąco.

6

Jeśli nie chce Ci się robić łazanek, kup gotowe w sklepie. Wtedy danie będzie jeszcze szybsze do zrobienia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

492

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

64

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły