Łazanki z kapustą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łazanki z kapustą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291915.jpeg&w=3840&q=75)
Nie masz pomysłu co dziś zrobić na obiad? Zrób łazanki z kapustą kiszoną. Łatwe danie do zrobienia i pyszne.
2
0 / 0
Nie masz pomysłu co dziś zrobić na obiad? Zrób łazanki z kapustą kiszoną. Łatwe danie do zrobienia i pyszne.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg kiszona kapusta
0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. jaja l
10 dag. smalec
Przygotowanie
Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić na 20 minut. Następnie odcisnąć sok.
Stopić smalec z dodatkiem cukru, aż będzie brązowy. Dodać kapustę i mieszając dusić, aż będzie miękka i brązowa. Trochę doprawić pieprzem.
Z mąki, jajek, szczypty soli z dodatkiem wody zagnieść ciasto, jak na makaron.
Rozwałkować bardzo cienko, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie.
Odcedzone łazanki dodać do kapusty, dokładnie wymieszać i podawać na gorąco.
Jeśli nie chce Ci się robić łazanek, kup gotowe w sklepie. Wtedy danie będzie jeszcze szybsze do zrobienia.