0

Składniki

100 Mililitrów
oliwa
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
oregano
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella łazanki
50 Gramów
parmezan
2 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
czosnek
4 Sztuki
pomidorki koktajlowe
1 Sztuka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente. Cukinie myjemy, kroimy na półkola, solimy i odstawiamy do odsączenia.
  2. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekane ząbki czosnku, a następnie cukinię i posiekaną w półkola cebulę. Obsmażamy przez kilka minut. Doprawiamy ziołami.
  3. Dodajemy łazanki i dokładnie mieszamy z cukinią, pietruszką i pomidorkami. Podajemy w głębokich talerzach, posypane parmezanem i przystrojone listkiem bazylii.

Opis

Pyszne danie.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Kokardki z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!