Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
oliwa
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
oregano
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella łazanki
50 Gramów
parmezan
2 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
czosnek
4 Sztuki
pomidorki koktajlowe
1 Sztuka
nać pietruszki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente. Cukinie myjemy, kroimy na półkola, solimy i odstawiamy do odsączenia.
  2. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekane ząbki czosnku, a następnie cukinię i posiekaną w półkola cebulę. Obsmażamy przez kilka minut. Doprawiamy ziołami.
  3. Dodajemy łazanki i dokładnie mieszamy z cukinią, pietruszką i pomidorkami. Podajemy w głębokich talerzach, posypane parmezanem i przystrojone listkiem bazylii.

Opis

Pyszne danie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!