Łazanki z cukinią

uwielbiampl
Łazanki z cukinią

0

0 / 0

Tradycyjny makaron kuchni polskiej - łazanki. Sprawdź nasz przepis na przepyszne łazanki z cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Wyjątkowego smaku dodają świeże przyprawy (bazylia, oregano) oraz starty parmezan.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 oliwa

1 szczyp. sól

1 łyżecz. bazylia

1 łyżecz. oregano

400 g makaron lubella łazanki

50 g parmezan

2 szt. cukinia

1 szt. cebula

4 szt. czosnek

4 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. nać pietruszki

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente. Cukinie myjemy, kroimy na półkola, solimy i odstawiamy do odsączenia.

2

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekane ząbki czosnku, a następnie cukinię i posiekaną w półkola cebulę. Obsmażamy przez kilka minut. Doprawiamy ziołami.

3

Dodajemy łazanki i dokładnie mieszamy z cukinią, pietruszką i pomidorkami. Podajemy w głębokich talerzach, posypane parmezanem i przystrojone listkiem bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

751

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły