Łazanki z biała kapustą

ela
Łazanki z biała kapustą

0

3.3 / 12

Łazanki z białą kapustą to tradycyjne polskie danie, które zachwyca prostotą i smakiem. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto ceni sobie klasyczne połączenia smakowe. To idealny wybór na szybki obiad lub kolację, którą pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. kapusta biała

1 opak. makaron lubella łazanki

1 szt. cebula

4 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżecz. sól

2 szczyp. pieprz

1 szczyp. kminek

Przygotowanie


1

Kapustę drobno poszatkować. Podlać 2 szklanki wody, posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka.

2

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Doprawić solą, pieprzem i kminkiem.

3

Odsączyć kapustę na sitku.

4

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.

5

Do odcedzonej kapusty dodać makaron, doprawić solą, pieprzem i wszystko delikatnie wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

636

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

111

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły