Łazanki z biała kapustą
ela
Łazanki z białą kapustą to tradycyjne polskie danie, które zachwyca prostotą i smakiem. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto ceni sobie klasyczne połączenia smakowe. To idealny wybór na szybki obiad lub kolację, którą pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
636
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
111
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.3 / 12
Łazanki z białą kapustą to tradycyjne polskie danie, które zachwyca prostotą i smakiem. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto ceni sobie klasyczne połączenia smakowe. To idealny wybór na szybki obiad lub kolację, którą pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. kapusta biała
1 opak. makaron lubella łazanki
1 szt. cebula
4 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżecz. sól
2 szczyp. pieprz
1 szczyp. kminek
Przygotowanie
Kapustę drobno poszatkować. Podlać 2 szklanki wody, posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Doprawić solą, pieprzem i kminkiem.
Odsączyć kapustę na sitku.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Do odcedzonej kapusty dodać makaron, doprawić solą, pieprzem i wszystko delikatnie wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
636
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
111
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.