Łazanki z biała kapustą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ela
![Łazanki z biała kapustą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712319299022.jpeg&w=3840&q=75)
Łazanki z białą kapustą to tradycyjne polskie danie, które zachwyca prostotą i smakiem. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto ceni sobie klasyczne połączenia smakowe. To idealny wybór na szybki obiad lub kolację, którą pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci.
0
3.3 / 12
Łazanki z białą kapustą to tradycyjne polskie danie, które zachwyca prostotą i smakiem. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto ceni sobie klasyczne połączenia smakowe. To idealny wybór na szybki obiad lub kolację, którą pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. kapusta biała
1 opak. makaron lubella łazanki
1 szt. cebula
4 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżecz. sól
2 szczyp. pieprz
1 szczyp. kminek
Przygotowanie
Kapustę drobno poszatkować. Podlać 2 szklanki wody, posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Doprawić solą, pieprzem i kminkiem.
Odsączyć kapustę na sitku.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Do odcedzonej kapusty dodać makaron, doprawić solą, pieprzem i wszystko delikatnie wymieszać.