Example thumb
0

Składniki

2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
tymianek
500 Gramów
Makaronu łazanki
200 Gramów
pomidory suszone
150 Gramów
oliwki zielone
250 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
przecier pomidorowy
0.5 Sztuki
kapusta biała
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę pokroić jak na łazanki i obgotować w wodzie z łyżką przecieru, połową posiekanych pomidorów suszonych, tymiankiem i solą do smaku.
  2. Łazanki ugotować osobno al dente. Odcedzić makaron, odcedzić kapustę i wymieszać razem. Dodać oliwki, bazylię, przeciśnięty czosnek i starty na grubych oczkach ser oraz resztę suszonych pomidorów( posiekanych drobno). Dosolić i dopieprzyć do smaku.
  3. Przemieszać delikatnie. Zapiekać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym około 25 minut. Zdaniem moich dzieci tak przygotowane łazanki są o niebo lepsze od tradycyjnych.

Opis

Połączenie tradycyjnych łazanek z włoskimi ziołami i suszonymi pomidorkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!