0

Składniki

2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
tymianek
500 Gramów
Makaronu łazanki
200 Gramów
pomidory suszone
150 Gramów
oliwki zielone
250 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
przecier pomidorowy
0.5 Sztuki
kapusta biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę pokroić jak na łazanki i obgotować w wodzie z łyżką przecieru, połową posiekanych pomidorów suszonych, tymiankiem i solą do smaku.
  2. Łazanki ugotować osobno al dente. Odcedzić makaron, odcedzić kapustę i wymieszać razem. Dodać oliwki, bazylię, przeciśnięty czosnek i starty na grubych oczkach ser oraz resztę suszonych pomidorów( posiekanych drobno). Dosolić i dopieprzyć do smaku.
  3. Przemieszać delikatnie. Zapiekać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym około 25 minut. Zdaniem moich dzieci tak przygotowane łazanki są o niebo lepsze od tradycyjnych.

Opis

Połączenie tradycyjnych łazanek z włoskimi ziołami i suszonymi pomidorkami.

Podobne przepisy

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Makaron z pomidorami

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z pomidorami

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowa zapiekanka z łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!