Łazanki w stylu włoskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łazanki w stylu włoskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217989.jpeg&w=3840&q=75)
Połączenie tradycyjnych łazanek z włoskimi ziołami i suszonymi pomidorkami.
0
0 / 0
Połączenie tradycyjnych łazanek z włoskimi ziołami i suszonymi pomidorkami.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. bazylia
1 łyżecz. tymianek
500 g makaronu łazanki
200 g pomidory suszone
150 g oliwki zielone
250 g ser żółty
2 szt. czosnek
1 łyżka przecier pomidorowy łowicz
0.50 szt. kapusta biała
Przygotowanie
Kapustę pokroić jak na łazanki i obgotować w wodzie z łyżką przecieru, połową posiekanych pomidorów suszonych, tymiankiem i solą do smaku.
Łazanki ugotować osobno al dente. Odcedzić makaron, odcedzić kapustę i wymieszać razem. Dodać oliwki, bazylię, przeciśnięty czosnek i starty na grubych oczkach ser oraz resztę suszonych pomidorów( posiekanych drobno). Dosolić i dopieprzyć do smaku.
Przemieszać delikatnie. Zapiekać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym około 25 minut. Zdaniem moich dzieci tak przygotowane łazanki są o niebo lepsze od tradycyjnych.