0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka słodka
1 Sztuka
ingridient
makaron Lubella łazanki
4 Sztuki
grzyby suszone
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
smalec
0.5 Dekagrama
kapusta kiszona
25 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną odciskamy, rozdrabniamy, a następnie gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym.
  2. Obraną cebulę i czosnek kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, dodajemy odcedzoną kapustę, doprawiamy solą pieprzem i papryką.
  3. Namoczone grzyby gotujemy w bulionie, siekamy i dodajemy do kapusty.
  4. Łopatkę pokrojoną w drobną kostkę, smażymy na smalcu, następnie dusimy z dodatkiem małej ilości wody. Uduszoną łopatkę łączymy z kapustą.
  5. Łazanki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Opis

Po prostu łazanki!

Podobne przepisy

Łazanki z kapustą i grzybami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą i grzybami

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Diabelskie Pappardelle

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Pappardelle

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!