Łazanki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Łazanki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974104161.jpeg&w=3840&q=75)
Po prostu łazanki!
0
0 / 0
Po prostu łazanki!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka słodka
1 szt. makaron lubella łazanki
4 szt. grzyby suszone
1 łyżka masło
1 łyżka smalec
0.50 dag. kapusta kiszona
25 dag. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
1
Kapustę kiszoną odciskamy, rozdrabniamy, a następnie gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym.
2
Obraną cebulę i czosnek kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, dodajemy odcedzoną kapustę, doprawiamy solą pieprzem i papryką.
3
Namoczone grzyby gotujemy w bulionie, siekamy i dodajemy do kapusty.
4
Łopatkę pokrojoną w drobną kostkę, smażymy na smalcu, następnie dusimy z dodatkiem małej ilości wody. Uduszoną łopatkę łączymy z kapustą.
5
Łazanki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.