Łazanki

tyna
Łazanki

0

0 / 0

Po prostu łazanki!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. papryka słodka

1 szt. makaron lubella łazanki

4 szt. grzyby suszone

1 łyżka masło

1 łyżka smalec

0.50 dag. kapusta kiszona

25 dag. wieprzowina łopatka

Przygotowanie


1

Kapustę kiszoną odciskamy, rozdrabniamy, a następnie gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym.

2

Obraną cebulę i czosnek kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, dodajemy odcedzoną kapustę, doprawiamy solą pieprzem i papryką.

3

Namoczone grzyby gotujemy w bulionie, siekamy i dodajemy do kapusty.

4

Łopatkę pokrojoną w drobną kostkę, smażymy na smalcu, następnie dusimy z dodatkiem małej ilości wody. Uduszoną łopatkę łączymy z kapustą.

5

Łazanki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

538

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły