0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka słodka
1 Sztuka
ingridient
makaron Lubella łazanki
4 Sztuki
grzyby suszone
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
smalec
0.5 Dekagrama
kapusta kiszona
25 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną odciskamy, rozdrabniamy, a następnie gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym.
  2. Obraną cebulę i czosnek kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, dodajemy odcedzoną kapustę, doprawiamy solą pieprzem i papryką.
  3. Namoczone grzyby gotujemy w bulionie, siekamy i dodajemy do kapusty.
  4. Łopatkę pokrojoną w drobną kostkę, smażymy na smalcu, następnie dusimy z dodatkiem małej ilości wody. Uduszoną łopatkę łączymy z kapustą.
  5. Łazanki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Opis

Po prostu łazanki!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!