Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.33 Szklanki
śmietana 12%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
4 Sztuki
pomidor
4 Łyżki
oliwa z oliwek
3 Łyżki
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
parmezan
20 Dekagramów
ingridient
makaron lazania Lubella
50 Dekagramów
szpinak
40 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę obrać, posiekać, smażyć na oliwie, dodać rozgnieciony czosnek i mięso. Smażyć kilka minut.
  2. Zdjąć z ognia, dodać smażone i obrane pomidory oraz przecier.
  3. Szpinak umyć, obgotować, a następnie drobno pokroić (mrożony poddusić w małej ilości wody i odparować).
  4. Do przygotowanej masy mięsnej dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem.
  5. Krótko gotować - sos powinien być półpłynny.
  6. Na przygotowanym żaroodpornym naczyniu nakładać po kolei sos i płaty makaronowe - na koniec danie włożyć do piekarnika nastawionego na 200 st i piec 30 min.
  7. Pod koniec pieczenia posypać lazanię serem parmezanem.

Opis

Łatwa w przygotowaniu, szybka i smaczna lazania. mój debiut na tej stronie:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!