1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.33 Szklanki
śmietana 12%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
4 Sztuki
pomidor
4 Łyżki
oliwa z oliwek
3 Łyżki
1 Łyżka
parmezan
20 Dekagramów
ingridient
makaron lazania Lubella
50 Dekagramów
szpinak
40 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obrać, posiekać, smażyć na oliwie, dodać rozgnieciony czosnek i mięso. Smażyć kilka minut.
  2. Zdjąć z ognia, dodać smażone i obrane pomidory oraz przecier.
  3. Szpinak umyć, obgotować, a następnie drobno pokroić (mrożony poddusić w małej ilości wody i odparować).
  4. Do przygotowanej masy mięsnej dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem.
  5. Krótko gotować - sos powinien być półpłynny.
  6. Na przygotowanym żaroodpornym naczyniu nakładać po kolei sos i płaty makaronowe - na koniec danie włożyć do piekarnika nastawionego na 200 st i piec 30 min.
  7. Pod koniec pieczenia posypać lazanię serem parmezanem.

Opis

Łatwa w przygotowaniu, szybka i smaczna lazania. mój debiut na tej stronie:)

Podobne przepisy

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Penne z szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne z szpinakiem

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Spaghetti z czosnkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z czosnkiem i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!