1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.33 Szklanki
śmietana 12%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
4 Sztuki
pomidor
4 Łyżki
oliwa z oliwek
3 Łyżki
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
parmezan
20 Dekagramów
ingridient
makaron lazania Lubella
50 Dekagramów
szpinak
40 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obrać, posiekać, smażyć na oliwie, dodać rozgnieciony czosnek i mięso. Smażyć kilka minut.
  2. Zdjąć z ognia, dodać smażone i obrane pomidory oraz przecier.
  3. Szpinak umyć, obgotować, a następnie drobno pokroić (mrożony poddusić w małej ilości wody i odparować).
  4. Do przygotowanej masy mięsnej dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem.
  5. Krótko gotować - sos powinien być półpłynny.
  6. Na przygotowanym żaroodpornym naczyniu nakładać po kolei sos i płaty makaronowe - na koniec danie włożyć do piekarnika nastawionego na 200 st i piec 30 min.
  7. Pod koniec pieczenia posypać lazanię serem parmezanem.

Opis

Łatwa w przygotowaniu, szybka i smaczna lazania. mój debiut na tej stronie:)

Podobne przepisy

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Penne z szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!