Lazania ze szpinakiem

m7
Lazania ze szpinakiem

1

0 / 0

Łatwa w przygotowaniu, szybka i smaczna lazania. mój debiut na tej stronie:)

12

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

0.33 szkl. śmietana 12%

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

4 szt. pomidor

4 łyżka oliwa z oliwek

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka parmezan

20 dek. makaron lazania lubella

50 dek. szpinak

40 dek. mięso mielone

Przygotowanie


1

Cebulę obrać, posiekać, smażyć na oliwie, dodać rozgnieciony czosnek i mięso. Smażyć kilka minut.

2

Zdjąć z ognia, dodać smażone i obrane pomidory oraz przecier.

3

Szpinak umyć, obgotować, a następnie drobno pokroić (mrożony poddusić w małej ilości wody i odparować).

4

Do przygotowanej masy mięsnej dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem.

5

Krótko gotować - sos powinien być półpłynny.

6

Na przygotowanym żaroodpornym naczyniu nakładać po kolei sos i płaty makaronowe - na koniec danie włożyć do piekarnika nastawionego na 200 st i piec 30 min.

7

Pod koniec pieczenia posypać lazanię serem parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły