2

Składniki

8 Łyżeczek
ŻELATYNA
6 Szklanek
mleko
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
6 Łyżek
cukier
30 Dekagramów
Owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Każdą z galaretek rozpuszczamy oddzielnie w 2 szklankach gorącej wody. Studzimy ( ja wstawiam do zimnej wody by szybciej to zrobić). Mleko zagotowujemy z cukrem, rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy.
  2. Do blaszki wylewamy: 2 szklanki masy mlecznej i wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie w kolejności wylewamy ( każdą warstwę kolejno wstawiamy do lodówki do stężenia):
  3. - galaretkę agrestową
  4. - 2 szklanki masy mlecznej
  5. - galaretkę jagodową
  6. - 2 szklanki masy mlecznej
  7. Na wierzch układamy dowolne owoce i zalewamy żółtą galaretką.
  8. Koszt ciasta około 10 zł za 20 porcji :)

Opis

łatwo, tanio, smacznie

Podobne przepisy

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Deser grysikowy

Łatwy Do 40 min
Deser grysikowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!