Lasagne z tuńczykiem

lubella
Lasagne z tuńczykiem

0

0 / 0

A może zamiast mięsa, tuńczyk? Przygotuj nietuzinkową wersję lasagne i zaskocz wszystkich kulinarnymi umiejętnościami.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

8 szt. makaron lubella lasagne

1 pusz. tuńczyk w sosie własnym

400 g pomidory krojone łowicz

3 łyżka starty żółty ser

2 łyżka masło

1 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

0.75 szkl. mleko

2 łyżka natka pietruszki

2 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron podgotowujemy przez 3 minuty. Przekładamy go pomidorami z puszki i kawałkami tuńczyka.

2

W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i trzepaczką energicznie mieszamy. Stopniowo dolewamy mleko, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje, doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy na makaron. Wierzch posypujemy serem tartym.

3

Pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu posypujemy natką.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Ryby

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły