Lasagne z tuńczykiem
lubella
A może zamiast mięsa, tuńczyk? Przygotuj nietuzinkową wersję lasagne i zaskocz wszystkich kulinarnymi umiejętnościami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
353
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
A może zamiast mięsa, tuńczyk? Przygotuj nietuzinkową wersję lasagne i zaskocz wszystkich kulinarnymi umiejętnościami.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
8 szt. makaron lubella lasagne
1 puszka tuńczyk w sosie własnym
400 g pomidory krojone łowicz
3 łyżka starty żółty ser
2 łyżka masło
1 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
0.75 szkl. mleko
2 łyżka natka pietruszki
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron podgotowujemy przez 3 minuty. Przekładamy go pomidorami z puszki i kawałkami tuńczyka.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i trzepaczką energicznie mieszamy. Stopniowo dolewamy mleko, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje, doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy na makaron. Wierzch posypujemy serem tartym.
Pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu posypujemy natką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
353
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Ryby