Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
To danie wspaniale pachnie owocami morza i białym winem (o ile oba zapachy są dla ciebie wspaniałe :)). Pamiętaj, żeby zawsze sprawdzić dokładnie, czy małże są świeże. Robi się to bardzo prosto. Małże musisz zanurzyć w zimnej wodzie. Te, które się same nie zamkną, popstrykaj palcami. Jeśli nadal będą otwarte, to znaczy, że są martwe i nie nadają się do jedzenia.
250 | Mililitrów |
Wino białe
|
|
1 | Łyżeczka |
Sól morska
|
|
3 | Kostki |
bulion drobiowy
|
|
600 | Gramów |
Filet z łososia
|
|
500 | Gramów |
Małże
|
|
100 | Gramów |
parmezan
|
|
1 | Sztuka |
cytryna
|
|
3 | Sztuki |
tymianek
|
|
2 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
0.5 | Sztuki |
koperek
|
|
0.5 | Sztuki |
nać pietruszki
|
|
6 | Sztuk | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |