Lasagne z beszamelem

uwielbiampl
Lasagne z beszamelem

1

5 / 1

Pyszny przepis na lasagne. Idealny na obiad i kolację.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 pasta pomidorowa

200 sos beszamel

500 g makaron lubella lasagne

500 g mięso mielone

1 szt. cebula

4 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka parmezan

0.50 szkl. wino czerwone

Przygotowanie


1

Płaty makaronu obgotowujemy.

2

Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. pół godziny.

3

Sos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

4

Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą układamy na przemian: warstwę płatów lasagne, warstwę mielonego mięsa, lasagne, a następnie sosu beszamelowego. Ostatnią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy. Posypujemy parmezanem.

5

Zapiekamy w piekarniku przez ok. pół godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1205

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

101

gram

Tłuszcze

62

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły