Lasagne z beszamelem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Lasagne z beszamelem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973834794.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny przepis na lasagne. Idealny na obiad i kolację.
1
5 / 1
Pyszny przepis na lasagne. Idealny na obiad i kolację.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 pasta pomidorowa
200 sos beszamel
500 g makaron lubella lasagne
500 g mięso mielone
1 szt. cebula
4 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka parmezan
0.50 szkl. wino czerwone
Przygotowanie
Płaty makaronu obgotowujemy.
Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. pół godziny.
Sos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą układamy na przemian: warstwę płatów lasagne, warstwę mielonego mięsa, lasagne, a następnie sosu beszamelowego. Ostatnią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy. Posypujemy parmezanem.
Zapiekamy w piekarniku przez ok. pół godziny.