Lasagne z beszamelem

m7
Lasagne z beszamelem

Średnia 4.3 / 4

Oceń!

Ta potrawa wymagająca doświadczenia w gotowaniu, doskonała dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni lub podejmować kulinarne wyzwania. Doskonała na romantyczny wieczór dla dwojga, może też urozmaicić weekendowy obiad rodzinny.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g mięso mielone

500 g makaron lubella lasagne

0.50 szkl. wino czerwone

1 szkl. passata pomidorowa łowicz

1 szkl. sos beszamel

1 szt. cebula

4 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka parmezan

Przygotowanie


Płaty makaronu obgotowujemy. Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. 0,5godziny.

Sos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą układamy na przemian: warstwę płatów lasagne, warstwę mielonego mięsa, lasagne, a następnie sosu beszamelowego. Ostatnią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy. Posypujemy parmezanem.

Zapiekamy w piekarniku przez ok. 0,5 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

997

kcal

Białka

50

gram

Węglowodany

102

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły