Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

500 Gramów
mięso mielone
500 Gramów
ingridient
makaron Lubella lasagne
0.5 Szklanki
Wino czerwone
1 Szklanka
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
1 Szklanka
Sos beszamel
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżki
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płaty makaronu obgotowujemy. Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. 0,5godziny.
  2. Sos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą układamy na przemian: warstwę płatów lasagne, warstwę mielonego mięsa, lasagne, a następnie sosu beszamelowego. Ostatnią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy. Posypujemy parmezanem.
  4. Zapiekamy w piekarniku przez ok. 0,5 godziny.

Opis

Ta potrawa wymagająca doświadczenia w gotowaniu, doskonała dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni lub podejmować kulinarne wyzwania. Doskonała na romantyczny wieczór dla dwojga, może też urozmaicić weekendowy obiad rodzinny.

Podobne przepisy

Lasagne z beszamelem

Przepis
Średni Do 40 min
Lasagne z beszamelem

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Szybka lasagne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka lasagne

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Lasagne z beszamelem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Wstążki z pomidorami i orzechami włoskimi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Wstążki z pomidorami i orzechami włoskimi

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!