1

Składniki

500 Gramów
mięso mielone
500 Gramów
Makaron lasagne
0.5 Szklanki
Wino czerwone
1 Szklanka
Pasta pomidorowa
1 Szklanka
Sos beszamel
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżki
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płaty makaronu obgotowujemy. Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. 0,5godziny.
  2. Sos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą układamy na przemian: warstwę płatów lasagne, warstwę mielonego mięsa, lasagne, a następnie sosu beszamelowego. Ostatnią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy. Posypujemy parmezanem.
  4. Zapiekamy w piekarniku przez ok. 0,5 godziny.

Opis

Ta potrawa wymagająca doświadczenia w gotowaniu, doskonała dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni lub podejmować kulinarne wyzwania. Doskonała na romantyczny wieczór dla dwojga, może też urozmaicić weekendowy obiad rodzinny.

Podobne przepisy

Lasagne z beszamelem

Średni Do 40 min
Lasagne z beszamelem

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne z beszamelem

Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!