1

Składniki

500 Gramów
mięso mielone
500 Gramów
Makaron lasagne
0.5 Szklanki
Wino czerwone
1 Szklanka
Pasta pomidorowa
1 Szklanka
Sos beszamel
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżki
parmezan
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Płaty makaronu obgotowujemy. Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. 0,5godziny.
  2. Sos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą układamy na przemian: warstwę płatów lasagne, warstwę mielonego mięsa, lasagne, a następnie sosu beszamelowego. Ostatnią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy. Posypujemy parmezanem.
  4. Zapiekamy w piekarniku przez ok. 0,5 godziny.

Opis

Ta potrawa wymagająca doświadczenia w gotowaniu, doskonała dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni lub podejmować kulinarne wyzwania. Doskonała na romantyczny wieczór dla dwojga, może też urozmaicić weekendowy obiad rodzinny.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!