6

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
2 Szczypty
sól, pieprz
3 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
mozzarella
30 Dekagramów
ser żółty
250 Gramów
ingridient
makaron Lubella lasagne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie warzywa kroimy w plasterki, ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
  2. Śmietanę mieszamy ze startym serem i przyprawiamy.
  3. Na koniec wykładamy plastry mozarelli. Pieczemy około 40 minut w 180C.
  4. W żaroodpornym naczyniu układamy po kolei makaron, pomidory, cukinię, polewamy sosem śmietanowo-serowym. Następnie układamy kolejne warstwy i ponownie polewamy sosem.

Opis

Oto dowód zwalczający stereotyp, że lasagne jest daniem pracochłonnym - wersja "kanapkowa" :)

Podobne przepisy

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!