6

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól, pieprz
1.5 Sztuki
pomidor
0.5 Sztuki
cukinia
0.5 Sztuki
mozzarella
15 Dekagramów
ser żółty
125 Gramów
ingridient
makaron Lubella lasagne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie warzywa kroimy w plasterki, ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
  2. Śmietanę mieszamy ze startym serem i przyprawiamy.
  3. Na koniec wykładamy plastry mozarelli. Pieczemy około 40 minut w 180C.
  4. W żaroodpornym naczyniu układamy po kolei makaron, pomidory, cukinię, polewamy sosem śmietanowo-serowym. Następnie układamy kolejne warstwy i ponownie polewamy sosem.

Opis

Oto dowód zwalczający stereotyp, że lasagne jest daniem pracochłonnym - wersja "kanapkowa" :)

Podobne przepisy

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz.

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz.

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min.

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!