Lasagne waniliowa z Czekodżemem Łowicz
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Lasagne waniliowa z Czekodżemem Łowicz](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974479747.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 opak. czekodżem brzoskwiniowy łowicz
100 g wiórki kokosowe
250 g mąka lubella pełne ziarno 3 zboża
400 mleko 3,2%
1 szt. laska wanilii
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
0.50 szkl. olej roślinny
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Mąkę Lubella połącz z cukrem i solą w misce. Dodaj ziarna wanilii, mleko i jajko, starannie wymieszaj.
2
Gotowe ciasto smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju aż będzie miało złocisty kolor. Usmaż 6 sztuk.
3
Weź okrągłą formę, ułóż na dnie na zakładkę ciasto. Przekładaj płaty ciasta Czekodżemem brzoskwiniowym Łowicz - powtórz tę czynność 6 razy. Ostatnią warstwę posyp wiórkami kokosowymi.
4
Schłódź lasagne w lodówce przez 40 minut, następnie pokrój ją na porcję.