Lasagne waniliowa z Czekodżemem Łowicz

maspexdigital
Lasagne waniliowa z Czekodżemem Łowicz

0

0 / 0

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 opak. czekodżem brzoskwiniowy łowicz

100 g wiórki kokosowe

250 g mąka lubella pełne ziarno 3 zboża

400 mleko 3,2%

1 szt. laska wanilii

1 szt. jajko

1 szcz. sól

0.50 szkl. olej roślinny

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Mąkę Lubella połącz z cukrem i solą w misce. Dodaj ziarna wanilii, mleko i jajko, starannie wymieszaj.

2

Gotowe ciasto smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju aż będzie miało złocisty kolor. Usmaż 6 sztuk.

3

Weź okrągłą formę, ułóż na dnie na zakładkę ciasto. Przekładaj płaty ciasta Czekodżemem brzoskwiniowym Łowicz - powtórz tę czynność 6 razy. Ostatnią warstwę posyp wiórkami kokosowymi.

4

Schłódź lasagne w lodówce przez 40 minut, następnie pokrój ją na porcję.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły