Lasagne waniliowa z Czekodżemem Łowicz

maspexdigital

Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 opak. czekodżem brzoskwiniowy łowicz
100 g wiórki kokosowe
250 g mąka lubella pełne ziarno 3 zboża
400 mleko 3,2%
1 szt. laska wanilii
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
0.50 szkl. olej roślinny
2 łyżka cukier
Przygotowanie
Mąkę Lubella połącz z cukrem i solą w misce. Dodaj ziarna wanilii, mleko i jajko, starannie wymieszaj.
Gotowe ciasto smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju aż będzie miało złocisty kolor. Usmaż 6 sztuk.
Weź okrągłą formę, ułóż na dnie na zakładkę ciasto. Przekładaj płaty ciasta Czekodżemem brzoskwiniowym Łowicz - powtórz tę czynność 6 razy. Ostatnią warstwę posyp wiórkami kokosowymi.
Schłódź lasagne w lodówce przez 40 minut, następnie pokrój ją na porcję.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.