Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Pomarańczowa wariacja na temat lasagne. Brzmi intrygująco? Sprawdź zatem nasz pyszny przepis - przepyszne mięso wieprzowe skąpane w niepowtarzalnym sosie beszamelowym. Symfonia smaków na Twoim talerzu!
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
1 | Kilogram | ||
1 | Szczypta |
Przyprawa do mięsa mielonego
|
|
1 | Szczypta |
bazylia
|
|
1 | Szczypta |
gałka muszkatołowa
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
500 | Gramów | ||
500 | Gramów |
masło extra
|
|
100 | Gramów |
parmezan
|
|
1 | Sztuka | ||
3 | Sztuki |
czosnek
|
|
1 | Sztuka |
pomarańcza
|
|
1 | Łyżka |
oliwa z oliwek
|
|
0.5 | Litra |
mleko
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kalkulator miar |
Pesto to specjalność kuchni włoskiej. Ten cudowny dodatek do potraw to samo zdrowie na talerzu. Podobno było znany już w średniowieczu. Co sprawiło, że do tej pory utrzymuje swą popularność, a liczba jego zwolenników wciąż wzrasta? Smak i zdrowe składniki – to jedyna odpowiedź!
Czytaj więcej