Lasagne na szybko

lubella
Lasagne na szybko

2

5 / 2

Błyskawiczne, sycące dania obiadowe to prawdziwe zbawienie dla wszystkich zapracowanych osób! Z Uwielbiam możesz przygotować szybkie lasagne z mięsem wołowym, makronem i boczniakami, oblane aromatycznym sosem o delikatnym posmaku czosnku i rozmarynu.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. makaron lubella lasagne

150 g mięso mielone wołowe

5 szt. pomidor cherry

1 szt. cebula czerwona

300 g boczniaki

150 g ser żółty

3 szt. jajko

200 śmietana 18%

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

150 woda

2 szt. ząbek czosnku

0.50 pęcz. nać pietruszki

1 szt. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

2

Przygotowujemy makaron oraz brytfankę posmarowaną oliwą.

3

Siekamy czosnek, cebulę i rozmaryn. Trzemy ser.

4

Na patelnię wlewamy olej, dodajemy posiekany czosnek, cebulę, rozmaryn, wołowinę i smażymy 5 minut.

5

Zdejmujemy z ognia. Podlewamy śmietaną wymieszaną z jajkami, posiekaną nacią pietruszki i wodą.

6

Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

7

Na dnie brytfanki układamy pierwszą warstwę makaronu, potem warstwę z boczniaków, a następnie zalewamy je sosem z patelni. Układamy kilka takich warstw.

8

Ostatnią warstwę smarujemy na wierzchu sosem, posypujemy startym serem i dekorujemy połówkami pomidorów cherry.

9

Pieczemy danie w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, przez 35 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły