Lasagne meksykańska

m7
Lasagne meksykańska

0

0 / 0

Dla wielbicieli fasoli na ostro!

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 puszka fasola czerwona konserwowa

1 puszka fasola biała konserwowa

1 puszka kukurydza konserwowa

3 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

0.50 łyżecz. papryka ostra

0.50 łyżecz. papryka słodka

0.50 l woda

20 g olej

300 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

5 szt. makaron lasagne

Przygotowanie


1

Gotowe!

2

Układamy na przemian płaty makaronu i sos.

3

Naczynia niczym nie przykrywamy.

4

Najwygodniej zrobić sos na dużej patelni.

5

Można 5 minut przed ostatecznym wyjęciem oprószyć danie żółtym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

913

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

141

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły