0

Składniki

1 Puszka
fasola czerwona konserwowa
1 Puszka
Fasola biała konserwowa
1 Puszka
kukurydza konserwowa
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
0.5 Łyżeczki
papryka słodka
0.5 Litra
woda
20 Gramów
olej
300 Gramów
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
5 Sztuk
Makaron lasagne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotowe!
  2. Układamy na przemian płaty makaronu i sos.
  3. Naczynia niczym nie przykrywamy.
  4. Najwygodniej zrobić sos na dużej patelni.
  5. Można 5 minut przed ostatecznym wyjęciem oprószyć danie żółtym serem.

Opis

Dla wielbicieli fasoli na ostro!

Podobne przepisy

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!