Lasagne
kontakt_1
Lasagna z lekkim owocowym twistem? Czemu nie! Wystarczy użyć soku pomidorowego Tymbarka z kwaśną wiśnią i spróbować lekkiego, smakowego urozmaicenia.
0
0 / 0
Lasagna z lekkim owocowym twistem? Czemu nie! Wystarczy użyć soku pomidorowego Tymbarka z kwaśną wiśnią i spróbować lekkiego, smakowego urozmaicenia.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1.50 szkl. sok tymbark pomidor z kwaśną wiśnią
1 opak. makaron lasagne
500 g mięso mielone
1 szt. ząbek czosnku
100 g parmezan
1 opak. szpinak
1 łyżka masło
Przygotowanie
Posiekaj czosnek i podsmaż go na rozgrzanym maśle, dodaj umyte mięso mielone i podsmaż dodając szklankę soku tymbark, duś aż mięso stanie się miękkie i nasączone sokiem. Do gorącego sosu dodaj liście szpinaku.
Na dnie naczynia żaroodpornego nasmarowanego odrobiną masła ułóż płaty makaronu na następnie nałóż warstwę sosu, czynność powtórz tworząc kolejną lub i jeszcze trzecią warstwę makaronu. Dokończ lasagne polewając na wierzchu sokiem i posyp obficie serem oraz świeżym szpinakiem.
Lasagne piecz przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.