Lasagne

kontakt_1
Lasagne

0

0 / 0

Lasagna z lekkim owocowym twistem? Czemu nie! Wystarczy użyć soku pomidorowego Tymbarka z kwaśną wiśnią i spróbować lekkiego, smakowego urozmaicenia.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1.50 szkl. sok tymbark pomidor z kwaśną wiśnią

1 opak. makaron lasagne

500 g mięso mielone

1 szt. ząbek czosnku

100 g parmezan

1 opak. szpinak

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Posiekaj czosnek i podsmaż go na rozgrzanym maśle, dodaj umyte mięso mielone i podsmaż dodając szklankę soku tymbark, duś aż mięso stanie się miękkie i nasączone sokiem. Do gorącego sosu dodaj liście szpinaku.

2

Na dnie naczynia żaroodpornego nasmarowanego odrobiną masła ułóż płaty makaronu na następnie nałóż warstwę sosu, czynność powtórz tworząc kolejną lub i jeszcze trzecią warstwę makaronu. Dokończ lasagne polewając na wierzchu sokiem i posyp obficie serem oraz świeżym szpinakiem.

3

Lasagne piecz przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły