Lasagne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Lasagne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10341-1702058200492.jpeg&w=3840&q=75)
Idealna na obiad
0
0 / 0
Idealna na obiad
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
400 sos jogurtowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szczyp. bazylia
1 szczyp. oregano
15 szt. makaron lasagne
1 szt. cebula
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 szt. czosnek
40 dag. ser żółty
0.50 kg mięso mielone
Przygotowanie
1
Czosnek i cebulę obieramy i drobno siekamy, smażymy, dodajemy mięso mielone, podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy do smaku przyprawami i ziołami.
2
W blaszce wysmarowanej masłem układamy warstwami: płaty makaronu, smażone mięso, starty żółty ser i cienką warstwę sosu beszamelowego. Układamy 3 - 4 warstwy.
3
Górę przykrywamy płatem lasagne, smarujemy sosem i posypujemy serem żółtym. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.