Lasagna Lubella

andrzejzawadzki1
Lasagna Lubella

0

0 / 0

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

500 g mięso mielone

250 g makaron lubella lasagne

1 szt. cebula

1.50 łyżka olej roślinny

1 pusz. pomidory krojone łowicz

200 g ser żółty

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Obsmażyć zmielone mięso i cebulę, dodać sos pomidorowy (Kotlin), krótko dusić.

2

Na dnie brytfanki układać warstwę płatów makaronu, polać częścią sosu i to wszystko powtórzyć 4 razy.

3

Lasagne posypać startym żółtym serem.

4

Piec w 180°C - 15 minut pod przykryciem, zdjąć pokrywkę i dalej piec przez 12 minut.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły