Lasagna Lubella
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
andrzejzawadzki1
![Lasagna Lubella](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974317752.jpeg&w=3840&q=75)
2
0 / 0
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
500 g mięso mielone
250 g makaron lubella lasagne
1 szt. cebula
1.50 łyżka olej roślinny
1 puszka pomidory krojone łowicz
200 g ser żółty
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Obsmażyć zmielone mięso i cebulę, dodać sos pomidorowy (Kotlin), krótko dusić.
2
Na dnie brytfanki układać warstwę płatów makaronu, polać częścią sosu i to wszystko powtórzyć 4 razy.
3
Lasagne posypać startym żółtym serem.
4
Piec w 180°C - 15 minut pod przykryciem, zdjąć pokrywkę i dalej piec przez 12 minut.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka