0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Sztuka
jajko
4 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajko wbić do miseczki, dodać sól, mąkę i ucierać, aż na powierzchni ciasta ukażą się pęcherzyki powietrza.
  2. wlewać ciasto cienkim strumieniem na gotującą się wodę, mleko lub bulion, zamieszać kluski i gotować 2 min.

Opis

Uwielbiam lane kluski mojej babci, oto przepis :) :) :)

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Kluski leniwe

Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!