0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Sztuka
jajko
4 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajko wbić do miseczki, dodać sól, mąkę i ucierać, aż na powierzchni ciasta ukażą się pęcherzyki powietrza.
  2. wlewać ciasto cienkim strumieniem na gotującą się wodę, mleko lub bulion, zamieszać kluski i gotować 2 min.

Opis

Uwielbiam lane kluski mojej babci, oto przepis :) :) :)

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Kluski leniwe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Kluski śląskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!